|

Referandumla vesayet bitecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, partisinin halk oylaması çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Kampanyada dört başlığın öne çıktığını anlatan Yılmaz, bunun birincisinin vesayetin ortadan kalkması, demokrasinin kökleşmesi olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/02/2017 الثلاثاء
Güncelleme: 03:02 - 21/02/2017 الثلاثاء
Yeni Şafak
Cevdet Yılmaz
Cevdet Yılmaz

AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti genel merkezde gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Yılmaz, anayasa değişikliği konusunda AK Parti'nin yürüteceği kampanyanın detaylarını ve kampanyada öne çıkan başlıkları anlattı.



DEMOKRASİ KÖKLEŞECEK


Kampanyada dört başlığın öne çıktığını anlatan Yılmaz, birincisinin vesayetin ortadan kalkması, demokrasinin kökleşmesi olduğunu söyledi. Halkın iradesi üzerinde vesayetçi yapıların oluşturulmaya çalışıldığını söyleyen Yılmaz, özellikle 12 Eylül Anayasası ile Cumhurbaşkanlığı makamının vesayet makamı olarak kurgulandığını belirtti.



KALKINMA VE REFAH


İkincisi kalkınma ve refahla ilgili olduğunu belirten Yılmaz, “İstikrar ve güven hızlı kalkınmanın anahtarıdır” dedi. Üçüncü boyutun ise içerdeki huzur ve dirliği pekiştirmek olduğunu kaydeden Yılmaz, “Cumhurbaşkanlığına aday olacak insanlar artık yüzde 50'yi hedeflemek zorunda olacaktır. Siyasette kutuplaşma azalacak, diyalog ortamı artacaktır diye düşünüyoruz. Son başlık ise uluslar arası alanda. Bu dönemde Türkiye'nin güçlü olması lazım. Güçlü bir Türkiye için ise güçlü bir yönetime ihtiyaç var” şeklinde konuştu.



CHP STATÜKO BEKÇİSİ


Yılmaz, “Hiçkimse Kürt vatandaşlarımızdan statükonun bekçiliğini yapmasını beklemesin. Sistemin bekçiliğini hiçbir bir şekilde bu vatandaşlarımız yapmayacaklardır. Değişimden yana olacaklardır, statükodan yana olmayacaklardır. Statükonun bekçiliği daha çok CHP'ye yakışan bir tavır. CHP'nin de tabanına değil, tavanına, yönetimine yakışan bir tavır” dedi.



ŞİRİN GÖRÜNME GAYRETİ


CHP'nin içeriği gölgelemeye çalıştığını ifade eden Yılmaz, “Rejim tartışması gibi geçerli olmayan tartışmalarla dikkatleri başka alanlara yönlendirme gayretinde. Gerek AK Parti'nin gerek diğer evet diyen partilerin tabanını kafasını karıştırmak için farklı strateji izliyor. Daha şirin görüntü sergilemeye çalışıyor. Ama Meclis'teki tavrını hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.


#AK Parti
#Cevdet Yılmaz
#Anayasa referandumu
٪d سنوات قبل