|

Referandum yok hükmünde

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, IKBY’nin planladığı referanduma ilişkin, “Irak Anayasası’na göre yok hükmünde kabul edilir bizim tarafımızdan. Biz bunu dostça ikaz ettik, ikaz etmeye devam ediyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/09/2017 Cuma
Güncelleme: 02:19 - 15/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Genel Merkezi’nde diplomasi muhabirleriyle bir araya gelerek gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Türkiye’nin kendi güvenliğini korurken Ortadoğu’da istikrarın sağlanmasından yana olduğunun altını çizen Eker, bölgedeki terör örgütlerinin manidar bir şekilde korunduğunu dile getirdi. Türkiye’nin NATO ile ittifak ilişkilerinin devam ettiğini aktaran Eker, “Bir yandan müttefiklik ilişkimiz tabi ki devam ediyor. Türkiye’nin başka bir tutum içinde olması düşünülemez, bu mevzubahis değildir” dedi.

BAŞINDAN BERİ KARŞIYIZ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) 25 Eylül’de yapmayı planladığı bağımsızlık referandumuna ilişkin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın uygun ve gerekli ifadeleri içerdiğini söyleyen Eker, bu konuda Türkiye’nin dostça ikazda bulunduğunu belirttti. Eker, “25 Eylül'de bu referandum olur mu, olmaz mı bilmiyoruz. Ama bu referandumun yapılmasından yana olanlar var, karşı olanlar var. Biz en başından itibaren Irak Anayasası’nı dikkate alıp o çerçevede ve bunun yaratacağı muhtemel komplikasyonları da dikkate alarak, biz bu referandum kararından vazgeçilmesi tavsiyesinde bulunduk. Her şeye rağmen olması halinde, Irak Anayasası’na göre yok hükmünde kabul edilir bizim tarafımızdan” dedi.

DOSTÇA İKAZ ETTİK

Eker, Irak Anayasası’nı dikkate almayan referandumun istikrarsızlığa ve ilave sorunlara yol açabileceğini, bölgeyi de etkileyecek zarara sebep olabileceğini vurgulayarak, “Biz bunu dostça ikaz ettik, ikaz etmeye devam ediyoruz.” dedi. 

#Mehdi Eker
#Kuzey Irak
#Referandum
7 yıl önce