|

Rehine kabusu

Şanlıurfa’da cezaevi firarisi Osman Binici, bindiği ticari araçta eşi ve 4 çocuğunu silahla rehin aldı. Teslim olmayan Binici, çocuklarından 2'sini 19 saat sonra serbest bıraktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/02/2017 الإثنين
Güncelleme: 02:27 - 13/02/2017 الإثنين
Yeni Şafak
Cezaevi firarisi Osman Binici, çocuklarından 2'sini 19 saat sonra serbest bıraktı.
Cezaevi firarisi Osman Binici, çocuklarından 2'sini 19 saat sonra serbest bıraktı.

Şanlıurfa'nın merkez Eyyübiye ilçesinde cezaevi firarisi, eşi ve çocuklarını rehin aldı. Olaylar zinciri şöyle gelişti: Önceki akşam saat 21.00 sıralarında Direkli Mahallesi'nde bir kişinin havaya ateş açtığı ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polisleri karşısında gören cezaevi firarisi Osman Binici, beraberindeki kadın ve 4 çocukla birlike bir ticari taksiye bindi. Polis de gasp edilen taksinin peşine düştü. Kovalamaca sırasında aracın önü kesildi.



ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİ


Bunün üzerine silahına sarılan şüpheli, havaya ateş ederek, araçtaki eşi ve çocuklarını öldürmekle tehdit etti. Şüpheli, polislerden kendisini yeniden tutuklamamaları talebinde bulundu. Kargaşa sırasında ticari taksinin sürücüsü, aşağıya atlayarak polislere sığındı. İşlediği bir cinayet nedeniyle yattığı cezaevinden 6 ay önce izinli çıktığı ve bir daha geri dönmediği belirlenen şüpheli, gece boyunca müzakereci polisin ikna çabalarına rağmen bir türlü teslim olmaya yanaşmadı.



MÜDÜR OLAY YERİNDE


Olay yerine gelen Emniyet Müdürü Sunay Balıkaya da firariyi ikna edemedi. Bunun üzerine Osman Binici'nin yaklaşık 15 yıldan beri görüşmediği babası ve yakınları da olay yerine çağrıldı. Saatler süren konuşmaların ardından Binici, yaşları küçük olan çocukları İbrahim ve Nurşah'ı 19 saat sonra serbest bıraktı. Güvenlik güçlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı bölgede ambulanslar da hazır bekletiliyor. Tahliyesine 2 yıl kalan şüphelinin daha önce adliye binasında eşini rehin aldığı iddia edildi. Dün gece yarısı da rehine krizi devam ediyordu.



  • Büyük korku yaşadılar
  • Cezaevi firarisi babaları Osman Binici tarafından rehin alınan çocuklar, 19 saat mahsur kaldıkları ticari takside büyük korku yaşadı. Şüpheli, polislerin ve yakınlarının saatler süren çabasının ardından çocuklarından ikisini serbest bıraktı. Çocuklar hemen sağlık kontrolünden geçirildi. Firarinin eşi ve 2 diğer çocuğunu serbest bırakması için çabalar sürüyor.
#Şanlıurfa
#Rehine
٪d سنوات قبل