|

Rekabetçi sektöre 80 milyon avro

Rekabetçi Sektörler Programıyla bu yıl Karadeniz bölgesinde yürütülen 6 proje daha finanse edilecek. Türkiye ve Avrupa Birliği'nin mali işbirliğiyle desteklenen 6 projeye verilecek desteklerin toplamı yaklaşık 80 milyon avro. Giresun'da fındık, Rize'de çay, Samsun'da lojistik, Kastamonu'da ise orman ürünleri öne çıkıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/05/2017 Salı
Güncelleme: 00:02 - 30/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Samsun’da 8 milyon avro destekle hayata geçirilen Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni bir hizmet binasının 2017 yılı içerisinde hizmete açılması hedefleniyor.
Samsun’da 8 milyon avro destekle hayata geçirilen Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni bir hizmet binasının 2017 yılı içerisinde hizmete açılması hedefleniyor.

Rekabetçi Sektörler Programının ilk dönem hedefi olan bölgelerin rekabet güçlerini artırmak ve sosyo-ekonomik kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla Türkiye genelinde 43 ilde gerçekleştirdiği projeler tamamlanma aşamasına geldi. Geçtiğimiz yıl Giresun’da 10 milyon avro yatırım ile Fındık Lisanslı Deposu ve Fındık Pazar Yeri Kurulması Projesi tamamlanmış ve faaliyetlerine başlamıştı. Karadeniz bölgesinde yürütülen projeler arasındaki 6 proje ise yıl içinde tamamlanarak hizmete girecek.

KASTAMONU’DA ORMAN ÜRÜNLERİNE DESTEK

Kastamonu’da 10 milyon avro yatırımla gerçekleştirilen Endüstriyel Orman Ürünleri İçin Ortak Kullanım İşleme Tesisi Kurulması Projesi, orman ürünlerinde katma değeri yüksek, verimliliğe dayalı bir üretim gerçekleştirilmesini sağlayacak. Geçtiğimiz aylarda tesisin inşaatı tamamlandı ve deneme üretimlerine geçildi. Gümüşhane’de ise 8 milyon avro yatırımla gerçekleştirilen Geleneksel ve Organik Ürünler İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Projesi, yöresel ürün üretiminde iş geliştirmek isteyenlere eşit girişim ile iş ve gelir olanağı sağlayacak. Merkezin yıl içerisinde hizmete açılması planlanıyor.

SAMSUN’A 4. BÜYÜK LOJİSTİK MERKEZİ

Samsun’da 43 milyon 500 bin avro yatırımla gerçekleştirilen Samsun Lojistik Merkezi Projesi, kenti Türkiye’nin 4’üncü büyük lojistik ve depolama üssü konumuna yükseltecek. Proje, tıbbi alet ve ürünler, tekstil ve mobilya başta olmak üzere ana metaller, bakır, makine, tütün, kağıt ve kağıt ürünleri, kimya sanayi ve oto yedek parça sanayisinde gelişen Samsun’un dış ticaretteki rolünü arttırmak yönünde büyük katkı sağlayacak. İnşası hızla devam eden Samsun Lojistik Merkezinin yıl sonunda faaliyete geçmesi planlanıyor.

Samsun’da 8,3 milyon avro yatırımla gerçekleştirilen bir diğer proje ise Samsun Uluslararası Akredite Metal Metroloji ve Kalibrasyon Laboratuvarı Projesi.

BAFRA’DA KOBİ’LERE İHRACAT DESTEĞİ

Samsun Bafra’da 2 milyon 600 bin avro yatırımla gerçekleştirilen İş ve İhracat Geliştirme Merkezi Projesi ise bölgedeki mevcut ve özellikle yeni kurulacak olan işletmelerin eğitim, danışmanlık ve destek hizmetleri alarak ihracata yönelik hamleler yapabilmeleri ve ürün yelpazelerini genişletebilmelerini amaçlıyor. İşletmeler ve yeni girişimciler, iş hacminin arttırılması, işletme kapasitesinin geliştirilerek katma değeri yüksek ürünler ortaya koyabilmeleri, ihracat potansiyellerinin en üst seviyeye çıkarılması için destekleniyor. İşletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda iş geliştirme hizmetleri sunuluyor. KOBİ’ler, ulusal ve girişimcilik destek hizmetlerinden de faydalanabiliyor.


#Samsun
#Kobi
7 yıl önce