|

Rektör bey kuyruğa girdi

20 bin öğrencinin eğitim gördüğü Abant İzzet Baysal Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık, öğrencilerin sorunlarını yerinde görmek için yemek kuyruğuna girdi.

Yeni Şafak
00:00 - 4/10/2003 Cumartesi
Güncelleme: 21:44 - 23/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık, öğrencilerin sorunlarını yerinde görmek için öğrencilerle birlikte çay ve yemek kuyruğuna girdi.

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık, yaklaşık 20 bin öğrencinin eğitim gördüğü üniversitede öğrencilerin sorunlarını tespit etmek için zaman zaman onlarla biraraya geldiğini anlatarak, öğrencilerin dertlerini dinledi.

Rektör Akbıyık, ilk olarak öğrencilerin kaldığı yurtları ziyaret ederek, öğrencilerin yemek yediği yemekhanede kuyruğa girip öğrencilerle birlikte yemek aldı ve öğrencilere yemekleri beğenip beğenmediklerini sordu. Öğrencilere 4 kap yemeği 1 milyon liraya verdiklerini anlatan Rektör Prof. Dr. Yaşar Akbıyık, "Bizim verdiğimiz yemek kentte en ucuz lokantada 5 milyon lira" dedi

Akbıyık, yemekhaneyi ziyaretinden sonra Eğitim Fakültesi kantinini ziyaret ederek, öğrencilerle birlikte sıraya girip çay aldı ve kantinde bulunan öğrencilerin masalarını dolaşarak, onlarla sohbet etti. Okuldaki sosyal etkinliklerin azlığı ve öğretim görevlilerinin öğrencilerle fazla diyalog kuramadığını anlatan öğrencilere hak veren Akbıyık, "Öğrencilerimizin sorunlarını yaşayarak tespit ettim. Mutlaka gerekli çalışmalar yapılarak sizin memnuniyetiniz sağlanacak" diye konuştu.

Rektörden hayvanat bahçesi istedi
Bu arada Eğitim Fakültesi öğrencisi Mehmet Erdem, "Bazı üniversitelerin bünyesinde hayvanat bahçeleri var. Öğrencilere hayvan sevgisi kazandırmak için üniversitemize 'hayvanat bahçesi' kurulup, Bolu'da yaşayan geyikler veya başka yabani hayvanlar konamaz mı? sorusuna Rektör Akbıyık, "Öğrencilerimizin hayvansever olması beni mutlu etti. Neden olmasın" cevabını verdi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce