|

Rektör Çelik tutuklandı

FETÖ'nün akademik yapılanmasına yönelik yapılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Uşak Üniversitesi Rektörü Sait Çelik ve beraberindeki 3 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde ise aralarında "üniversite imamları"nın da olduğu 26 akademisyen cezaevine gönderildi.

Yeni Şafak
04:00 - 1/01/2017 Pazar
Güncelleme: 23:51 - 31/12/2016 Cumartesi
AA

FETÖ'nün üniversitelerdeki akademik yapılanmasına yönelik yapılan soruşturmalar devam ediyor. Bu kapsamda Uşak'ta gözaltına alınan ve aralarında Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik'in de bulunduğu 4 kişi "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütüne yardım" suçlamasıyla tutuklandı. Eskişehir'de ise geçtiğimiz günlerde gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Eskişehir Osmangazi Üniversitesinden aralarında "üniversite imamları"nın da yer aldığı 11 profesör, 5 doçent ve 4 yardımcı doçent ile sağlık çalışanı ve sekreterlerin bulunduğu 35 zanlıdan 26'sı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.



ÖĞRENCİLER YAKALANDI


Sivas'ta da, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerinden Bekir K, Harun G, Abdullah Y. ile üniversitede çalışan doktorlar Muhammet Mücahid Ç, Atila K. ve öğretmen H.K. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Bekir K, Harun G, Abdullah Y, Muhammet Mücahid Ç. ve Atila K, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, H.K ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


#FETÖ
#Sait Çelik
#Uşak Üniversitesi
7 yıl önce