|

Resmi nikaha teşvik ediyor

Müftülere nikah kıyma yetkisini veren kanun için 'laiklik elden gidiyor' yaygarası koparan CHP’ye tepki geldi. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, “Bu değişiklik ile vatandaşlarımıza yeni seçenekler sunarak ve resmi nikâhı teşvik ediyoruz. İddia edilenin aksine bu yasa küçük yaşta evlilikleri engellemede bizim elimizi güçlendirmektedir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/10/2017 Pazar
Güncelleme: 01:28 - 22/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
Müftülere nikah kıyma yetkisini veren kanun için 'laiklik elden gidiyor' yaygarası koparan CHP’ye tepki geldi.
Müftülere nikah kıyma yetkisini veren kanun için 'laiklik elden gidiyor' yaygarası koparan CHP’ye tepki geldi.

Müftülere nikah kıyma yetkisini veren yasa tasarısı TBBM Genel Kurulu’nda onaylanmasına muhalefet eden CHP, yasayı Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı. HDP ile birlikte ortak tavır sergileyen ve "laiklik elden gidiyor" bahanesiyle yasaya karşı çıkan CHP'ye AK Parti kanadından tepkiler geldi.

NE GİBİ BİR ZARARI OLABİLİR?

CHP’nin her konuda olduğu gibi bu konuyu da farklı mecralara çekmeye çalıştığını söyleyen AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, "Kanun tasarısındaki değişiklik, bakanlığın evlendirme yetkisi ve görevi verecekleri arasına 'il ve ilçe müftülüklerinin' eklenmesidir. Köylerde muhtarlarımız bu görevi yerine getirebilirlerken, nikah memurları bu görevi yerine getirebilirlerken üniversite mezunu olan müftülerin evlenmek üzere başvuran reşit olmuş iki kişinin isteği ile nikah akdini yerine getirmesinin ne gibi bir zararı olabilir?" diye konuştu.

MEVZUATA UYGUN KIYILACAK

Değişiklik ile vatandaşlara yeni seçenekler sunulduğunu belirten Çam şöyle devam etti: "Resmi nikâhı teşvik ediyor ve kolaylaştırmış oluyoruz. İddia edilenin aksine bu yasa küçük yaşta evlilikleri engelleme ve resmî nikahı teşvik etmekte bizim elimizi güçlendirmektedir. Konuşulanlar doğrular ile bağdaşmamaktadır. Kaldı ki il ve ilçe müftülükleri resmî nikâhı, Türk Medeni Kanunu ve ilgili diğer mevzuata uygun kıyacak; aynen nikâh memurunun yaptığı uygulamayı yapacaktır. Yani herhangi bir farklılık söz konusu değildir."

MİLLETİMİZİ KANDIRMANIN PEŞİNDE

CHP’de kronikleşen ‘laiklik elden gidiyor’ hastalığının yeniden baş gösterdiğini ve laiklik olgusu üzerinden toplumu bölmeye çalıştıklarını söyleyen AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ise, "CHP’li isimler 'küçük yaştakilere nikah kıyılacak, erkekler 4 kişi ile evlenecek' gibi içi boş, dayanağı olmayan söylemlerle milletimizi kandırmanın peşinde. Belediyedeki nikah memuru da kamu görevlisi, müftülerimiz de. Nikah memuru nasıl medeni kanunumuza göre nikah kıyıyorsa, müftülerimiz de aynı kanun çerçevesinde bu akdi gerçekleştirecek" dedi.

  • İŞİ SULANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR
  • CHP'nin işi sulandırmak adına laikliği öne sürerek bu yasaya karşı çıktığını söyleyen Gündoğdu, "Bu CHP’nin tarihinden gelen kronik bir hastalık. Bir şeyi istemiyorlar, neden istemediklerini açıklayamıyorlar, neden karşı çıktıklarını kendileri de bilmiyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

#Müftü
#Nikah
#Lütfiye Selva Çam
6 yıl önce