|

Roket hazır

İdlib’e yönelik büyük harekât için onbinlerce asker sınırda emir beklerken, Özel Kuvvetler personelinin daha önceki keşif çalışmaları sonucu belirlenen noktalara askeri araç sevkiyatı sürüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 03:43 - 11/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Sınırötesine çok sayıda zırhlı muharebe aracı (ZMA), zırhlı personel taşıyıcı (ZPT) ve tank sevk edildi.
Sınırötesine çok sayıda zırhlı muharebe aracı (ZMA), zırhlı personel taşıyıcı (ZPT) ve tank sevk edildi.

Piyade ve komando birliklerinin mevzileneceği noktalar iş makineleriyle kazılırken, sınırötesine çok sayıda zırhlı muharebe aracı (ZMA), zırhlı personel taşıyıcı (ZPT) ve tank sevk edildi. Sınırın sıfır noktasındaki Oğulpınar Hudut Karakolu çevresi de alçak irtifa hava savunma sistemleriyle teçhiz edilirken, önümüzdeki günlerde İdlib ve Afrin’deki hedef noktaların yoğun bombardımanı için ise belirli bölgelere çok namlulu roketatar sistemleri (ÇNRA) konuşlandırıldı. Konteyner, jeneratör ve iş makinelerinin de gönderildiği bölgeye askeri sevkiyatın daha rahat yapılabilmesi için asfalt yolun bozuk kısımlarının onarıldığı görüldü.

O KAPI ARTIK SİVİLLERİN

Bu arada, Kilis’ten Fırat Kalkanı bölgesine açılan Öncüpınar Sınır Kapısı’nın Suriye tarafındaki Babu’s Selame’nin kontrolü, askeri muhalif grup Şam Cephesi’nden sivil idareye devredildi. Azez’e giden kapının yönetimi, muhaliflerin oluşturduğu geçici hükümete teslim edildi. Geçici Suriye Hükümeti Başkanı Cevad Ebu Hatab, Türkiye ve askeri muhalif grupların desteğiyle kapının kontrolünü Şam Cephesi’nden aldıklarını söyledi. Ebu Hatab, “Suriye’nin kuzeyindeki diğer sınır kapılarını da teslim almak istiyoruz. Teslim aldığımız bu sınır kapısını uluslararası kriterlere göre yönetip işleteceğiz” diye konuştu. Kapı yaklaşık 5 yıldır Şam Cephesi’nin kontrolündeydi. 

#TSK
#Obüs
#Roket
7 yıl önce