|

Roketatarla saldırdılar

Mardin’in Nusaybin ilçesindeki operasyon sırasında el yapımı patlayıcıyı imha etmek isteyen güvenlik güçlerine PKK’lı teröristler roketatarla ateş açtı. Saldırıda 3 uzman çavuş şehit düştü, 14 asker de yaralandı. Şırnak’ta ise teröristler tarafından açılan ateş sonucu bir asker şehit oldu.

Yeni Şafak ve
03:00 - 2/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:59 - 2/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Mardin'in Nusaybin ilçesinde sürdürülen operasyonlar sırasında Çağçağ Caddesi'nde dün sabah el yapımı patlayıcıyı imha etmek isteyen güvenlik güçlerine PKK'lı teröristler roketatarla ateş açtı. Roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıya güvenlik güçleri de karşılık verirken, çatışmada Jandarma Uzman Çavuşlar Sinan Oruç (28), Serdar Yıldırım ve Hakan Duygal (35) şehit düştü. Saldırıda 14 asker de yaralandı.



BABASININ İÇİNE DOĞMUŞ

Saldırıda şehit olan askerlerin ailelerine acı haber ulaştırıldı. Sinan Oruç'un Bartın'da babası Sefer, oğluyla en son dün telefonla görüştüğünü söyledi. Oğlunun, operasyonda teröristlerden temizlenecek 70 metrelik bir alanları kaldığını dile getirdiğini belirten baba Oruç, “Kendisine dikkatli olmasını söylemiştim. Son görüşmemiz bu oldu. Akşam içime doğmuş gibi karnım sızlamıştı, sabah da acı haberi aldık” diye konuştu.



SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Şehit Serdar Yıldırım'ın Adana'daki evine acı haber ulaştı. Şehit Yıldırım'ın eşi Yasemin Yıldırım da acı haberi aldığında sinir krizi geçirdi. Hakan Duygal'ın şehadet haberi, Kahramanmaraş'taki eşi Sibel ve annesi Ayşe Duygal'a verildi. Biri kız 3 çocuğu bulunan Hakan Duygal'ın eşi de acı haber üzerine gözyaşlarına boğuldu.



ŞIRNAK'TAN ACI HABER

Bu arada Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda Piyade Uzman Çavuş Burak Saraçlı (25) şehit oldu. Zonguldaklı şehit Şaraçlı'nın şehadet haberi baba evine ulaştı. Baba Kamil Saraçlı, "Şehir merkezinin karışık olduğunu söylüyordu. Evlilik hazırlıkları yapıyordu"dedi.



Akar uğurladı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Mardin'in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyonda şehit düşen uzman çavuşlar Hakan Duygal, Sinan Oruç ve Serdar Yıldırım için Selen Kışlası'nda düzenlenen askeri törene katıldı. Orgeneral Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile törenin yapılacağı Selen Kışlası'na geldi. Tören alanındaki Şehit Uzman Çavuş Serdar Yıldırım'ın Mardin'de vatani görevini yapan kardeşi Sercan Yıldırım'ın yanına gelen Orgeneral Akar, taziye dileklerini iletti. Törenin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Çolak, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Huduti, 70. Mekanize Piyade Tugayı'na geçti. Komutanlar burada Nusaybin'deki terör operasyonuna ilişkin yapılan değerlendirme toplantısına katıldı.



Galeri: Genelkurmay Başkanı Akar Nusaybin'de


#Mardin
#Nusaybin
#Şehit
8 yıl önce