|

Romanya hayali Kocaeli’nde bitti: 21 ölü

Kandıra açıklarında Romanya’ya gitmek üzere yola çıkan ve alabora olan teknede 21 mülteci hayatını kaybetti. 40 kişi sahil güvenlik tarafından kurtarıldı. Kayıp 5 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Çalışmalara bir deniz karakol uçağı ve 2 arama helikopteri katıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 04:06 - 23/09/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Romanya hayali Kocaeli’nde bitti: 21 ölü
​Romanya hayali Kocaeli’nde bitti: 21 ölü

Romanya’ya gitmek üzere yola çıkan ve alabora olan mülteci teknesinde 21 kişi hayatını kaybetti. 40 kişi sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarılırken 5 kişi ise kayıp. Kurtarılan göçmenlerin bulunduğu TCSG-74 adlı sahil güvenlik botu, Kefken Limanı’na ulaştı. Aralarında çocukların da bulunduğu göçmenler, limanda kurulan seyyar hastanede sağlık kontrolünden geçirildi.

HAMİLE KADIN BEBEĞİNİ KAYBETTİ

Daha sonra bazı göçmenler, hazır bekletilen ambulanslarla Kocaeli’deki hastanelere kaldırıldı. Durumu ağır olan 2 yaralı, helikopterle Kocaeli’deki bir hastaneye sevk edildi. Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan hamile bir kadının, karnındaki bebeğinin ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

TSK SEFERBER OLDU

Sahil Güvenlik Komutanlığı, 05.25’te Sahil Güvenlik uçağının bölgeye intikal ettiğimi ve 2 adet Arama Kurtarma kitini denize atarak ilk mücahaleyi yaptığını duyurarak, "1 Sahil Güvenlik uçağı, 1 helikopterli Sahil Güvenlik korveti, 2 Sahil Güvenlik botu, DKK bağlısı 1 uçak, 1 helikopter ve 2 karakol gemisi ile Kıyı Emniyeti'ne bağlı 1 kurtarma botu bölgeye intikalde olup; 5 ticari gemi arama kurtarmaya iştirak etmektedir” açıklaması yaptı.


Mehmetçik şefkati

Genelkurmay, "Kurtarılan pek çok kazazeden biri olan yaralı kız çocuğu ileri tıbbi müdahale maksadıyla helikopter tarafından bölgeden tahliye edilerek Kocaeli Cengiz Topel Hava Üssü’ne intikal ettirilmiş ve en yakın sağlık kuruluşuna sevk edilmiştir" açıklaması yaptı.

#Kocaeli
#Mülteci
#Kaza
7 yıl önce