|

Rötarlı görüşme

Hükümet programını görüşmek için özel gündemle toplanan Meclis Genel Kurulu, muhalefetin usul tartışması açılması talebi nedeniyle geciktirildi. Görüşmeler 3.5 saat sonra başlayabildi.

Yeni Şafak ve
06:00 - 29/11/2015 Sunday
Güncelleme: 04:54 - 29/11/2015 Sunday
Yeni Şafak

TBMM Genel Kurulu, hükümet programını görüşmek üzere dün özel gündemle toplandı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genel Kurul'u açarken, Diyarbakır'da meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve şehit polise Allah'tan rahmet ve yaralılara şifa dileğiyle başladı. Kahraman, ”Ülkemizin istikrarını hedef alan bu saldırıları lanetliyor, bu ve benzeri saldırılara millet olarak boyun eğmeyeceğimizin altını bir kez daha çizmek istiyorum” dedi. Genel Kurul gündemine geçmeden önce HDP'nin Elçi'nin hayatını kaybettiği olayla ilgili gündem dışı söz talepleri iç tüzük uyarınca kabul edilmedi. HDP'liler beraberlerinde getirdikleri Tahir Elçi'nin fotoğraflarını masalarına yerleştirdi. Kürsüye konuşmak üzere çıkanlar da Tahir Elçi'nin fotoğrafını kürsüye yerleştirdiler.



3.5 SAAT SONRA


Tüm siyasi partilerin olayı kınadığı oturumda HDP, usul tartışması açılmasını istedi. CHP'nin ise basın özgürlüğünün tüm boyutlarıyla ele alınmasıyla ilgili genel görüşme önergesi görüşüldü. 14.00'te toplanan Meclis'te, muhalefetin usul tartışmaları ve önergelerinin ardından hükümet programının görüşülmesine saat 17.30'da geçilebildi. HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, TBMM Genel Kurulu'nda ant içmedi. TBMM'ye gecikmeli gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir süre odasında Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve İstihbarat Daire Başkanı ile görüştü. Davutoğlu'na, Tahir Elçi'ye yönelik saldırının detayları üzerinde bilgi verildiği öğrenildi. Davutoğlu görüşmeleri izlerken ise bir ara telefonla görüştüğü gözlenen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından bilgilendirildi.



OYLAMA YARIN


TBMM Genel Kurulu, yapılan görüşmelerin ardından güven oylaması için, yarın toplanacak. Özel gündemli toplantı, saat 18.00'de başlayacak.


#İsmail Kahraman
#yeni meclis
#hdp
#Tahir Elçi
8 years ago