|

Rus anneden Erdoğan’a mektup

Eski eşi işadamı Murat A.’nın büyük kızını 5 yıldır kendisine göstermediğini iddia eden Rus vatandaşı Zarina A., gazetelere ilan vererek Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istedi.

Yeni Şafak
08:23 - 8/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 05:28 - 8/08/2016 Pazartesi
Diğer
Rus anne gazetelere ilan vererek Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istedi.
Rus anne gazetelere ilan vererek Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istedi.

İşadamı Murat A. (46), Rus eşi Zarina A.'nın (39), ABD vatandaşı olan 8 ve 6 yaşındaki kızlarını Rusya'ya kaçıracağını iddia etti. 2004 yılında Amerika'da tanışan çift, Rusya'da evlendi. Çiftin bugün 8 ve 6 yaşındaki kızları ABD'de dünyaya geldi. Çiftin birliktelikleri 2011'de karşılıklı açılan çocuk kaçırma ve velayet davaları ile çıkmaza girdi. Mahkeme çiftin büyük kızları Aylin'in babasıyla, küçük kızları Selin'in ise annesiyle kalmasına karar verdi. Rus anne, kızların velayetini alabilmek için 8 ayrı dava açtı. Ancak mahkemeler, 'kaçırma ihtimaline' karşın annenin büyük kızı ile polis ve icra memurları gözetiminde görüşmesine karar verdi.



'ADLİYEDEN KAÇIRMAYA ÇALIŞTI'


Evinin Ruslar tarafından basıldığını, kızının adliyeden kaçırılmaya çalışıldığını öne süren işadamı Murat A., “Kızlarım Rusya'ya giderse bir daha onları görmem hayal olur” dedi. Kuzey Osetya'da eski bir milletvekilinin kızı olan Zarine A. ise Habertürk'te yer alan habere göre gazetelere verdiği ilanla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi ve babasında olan kızını 7 aydır hiç göremediğini öne sürdü. 5 yıldır kızına kavuşmak için mücadele verdiğini belirten anne, hâkimlerin hukuk ve vicdana aykırı kararlar verdiğini söyledi.



#Rusya
#Kuzey Osetya
#Recep Tayyip Erdogan
8 yıl önce