|

Ruslardan Kılıçdaroğlu kararı: Daha güvenilir davet edelim

Rusya'nın devlet televizyonu Russia 1'de Türkiye ile yaşanan uçak krizini ele alan Rus askeri uzman ve milletvekilleri yeni muhataplarının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olması gerektiğinde hem fikir oldu. Putin yönetiminin CHP ve Kılıçdaroğlu ile temas kurmamakla suçlayan Ermeni asıllı Rus Milletvekili Bagdasarov, "Kılıçdaroğlu'nu Rusya'ya davet edin. Daha güvenilir bir politikacı" dedi. Programın sunucusu Solovyev ise Öcalan'ın Rusya'nın elindeki kartlardan biri olduğunu açıkça ifade ederek "Bir bakarsınız Öcalan Kürt halkıyla yeniden buluşur" diye konuştu.

Yeni Şafak ve
17:25 - 28/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 17:32 - 28/11/2015 Cumartesi
Yeni Şafak
Rusya devlet televizyonu Russia 1'de 26 Kasım’da yayınlanan Vladimir Solovyov ile Akşam isimli programa çok sayıda Rus siyasetçi ve siyaset uzmanı katıldı.
Rusya devlet televizyonu Russia 1'de 26 Kasım’da yayınlanan Vladimir Solovyov ile Akşam isimli programa çok sayıda Rus siyasetçi ve siyaset uzmanı katıldı.

Rusya devlet televizyonu Russia 1'de Türkiye'nin uçak düşürmesini tartışan siyasetçi ve uzmanlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Rusya'nın yeni muhatabı olması gerektiğinde hem fikir oldu.



“Bye bye Erdoğan"


26 Kasım'da yayınlanan Vladimir Solovyov ile Akşam isimli programda, söz alan Askeri Uzman ve Öğretim görevlisi Vladimir Avatkov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı diktatörlükle suçlayarak, “Ne bizim ne de Amerikalıların şu anda artık Erdoğan'la yapacağı bir şey yok. 'Bye bye Erdoğan' diyebiliriz artık" dedi.



“Türkiye parlamentosundaki partiler bize dost değildi"


Türkiye'deki diğer partilere dikkat çeken Avatkov'un “Bizim şimdiye kadar başka bir siyasetçi ile işbirliği yapma imkanımız yoktu. Çünkü parlamentodaki (TBMM) partiler bize dost değildi. Şimdi geleceğe bakmamız lazım" sözlerine tepki gösteren Ermeni asıllı Rus milletvekili Semyon Bagdasarov ise Putin yönetimini Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmemekle suçladı.



“Kılıçdaroğlu daha güvenilir Rusya'ya davet edelim"


Bagdasarov “Siz onlarla çalışmadınız. CHP ile çalışmadınız. Kemal Kılıçdaroğlu ile hiç kimse görüşmedi. Neden boş konuşuyorsunuz o zaman? Erdoğan değişmez lider demekten başka bir şey yapmadınız. En azından şu anda Kemal Kılıçdaroğlu'nu Rusya'ya davet edin. Kılıçdaroğlu daha güvenilir ve normal bir politikacı" şeklinde konuştu.






“En uygun seçenek CHP"


Ermeni asıllı Rus vekilin Kılıçdaroğlu teklifine yanıt veren Askeri uzman Avatkov'un sözleri ise şöyle oldu: “İlla Kılıçdaroğlu olması gerekmiyor. Türkiye'de çalışabileceğimiz başka aktörler de var. Ancak parlamento partileri arasında en uygun seçenek CHP'dir. Stratejik olarak, gelecek için çalışmalıyız."



“Bir bakarsınız Öcalan Kürt halkıyla yeniden bir araya gelir"


Programın sunucu Vladimir Solovyev'in PKK'nın İmralı'daki lideri Abdullah Öcalan'ın Rusya'nın elindeki kartlardan biri olduğunu açıkça ifade etmesi de dikkat çekti. “Kim bilir bir bakarsınız Abdullah Öcalan'ın zincirleri kırılır ve Öcalan Kürt halkıyla yeniden bir araya gelir" diyen Solovyev, “Ama İmarlı bir ada. Bu yüzden böyle bir şeyi yapmak zor olur" şeklindeki olumsuz eleştiriye ise şu yanıtı verdi: “Ada da olsa bu o kadar zor bir şey değil. Bunu yapabilecek olanlar var"


#Rusya
#Rus milletvekili
#CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
8 yıl önce