|

Rüşvetçi polislere suçüstü

İzmir’de 55 yaşındaki Dilek B., polisin kendisinden rüşvet istediği şikayetiyle emniyete ihbarda bulundu. 3 polisin tutuklandığı olayda, kadından 20 bin lira istedikleri ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/05/2017 Pazar
Güncelleme: 08:15 - 7/05/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Rüşvetçi polislere ​suçüstü
​Rüşvetçi polislere ​suçüstü

İzmir’de polisin kendisinden rüşvet istediği şikayetiyle Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’a ulaşan kadının ihbarı üzerine yapılan operasyonda 3 polis tutuklandı.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ile görüşerek ihbarda bulunan Dilek B. (55), cinsel saldırı suçlamasıyla Işıkkent Polis Merkezi Amirliği ekiplerince gözaltına alınan oğlu H.B.’nin, şikayetçi kızın adli muayenesinin temiz çıkması sonrası savcılık tarafından serbest bırakıldığını anlattı.

MASRAFLARI KARŞILADIK

Bunun üzerine kendisi ile irtibat kuran 3 polisin, “oğlunu biz kurtardık, doktorlara yemek yedirdik, masraflarımız oldu” diyerek kendisinden 20 bin lira istediklerini, daha sonra 15 bin liraya anlaştıklarını ifade eden Dilek B., polislerden davacı ve şikayetçi olduğunu belirtti. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğine talimat veren Aşkın, konuya ilişkin çalışma başlatılmasını istedi. Ekiplerin yaptığı soruşturmada şüpheli polislerin Işıkkent Polis Merkezi Amirliğinde görevli G.G. (40), B.A. (45) ile Y.K. (44) olduğu belirlendi.

PARKTA YAKALANDILAR

Buluşma noktası olarak belirlenen bir parka gelen şüpheli polislerden G.G, destenin üstüne ve altına yerleştirilen seri numaraları önceden alınmış banknotların da bulunduğu paraları kadından aldığı sırada suç üstü yakalandı. Ekipler, diğer şüpheli polisler B.A. ve Y.K’yı da gözaltına aldı. 3 zanlı, “rüşvet almak” suçlamasıyla mahkemece tutuklandı.

#İzmir
#Polis
#Rüşvet
7 yıl önce