|

Rusya’yla NATO’nun çatışma riski var

Başbakan Davutoğlu, Rusya’nın Suriye’de “tehlikeli bir oyun oynadığını” belirterek, Türkiye-Suriye sınırında Rusya ile NATO’nun çatışma riski bulunduğunu söyledi. Türkiye’nin uluslararası hukuka saygılı olduğunu vurgulayan Davutoğlu, “Suriye’den Türkiye’ye yönelik bir saldırı olması halinde karşılığını veririz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/02/2016 Cuma
Güncelleme: 01:32 - 12/02/2016 Cuma
Yeni Şafak

Hollanda'ya günübirlik resmi ziyarette bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Lahey'deki temaslarının ardından Hollanda Televizyonu'nun (NOS) sorularını yanıtladı.



“Rusya, tehlikeli bir oyun oynuyor" diyen Davutoğlu, Rusya'nın Gürcistan ve Ukrayna'daki müdahalesine atıfta bulundu. Davutoğlu, Hollandalı gazetecinin, “Böyle bir anlaşmazlık oluşumuna tanıklık mı ediyoruz?" sorusu üzerine, böyle bir tehlikenin gerçekçi olduğunu söyledi.



KARŞILIĞINI VERİRİZ

Davutoğlu, “Türkiye'nin Suriye sınırındaki yığınağı, askeri müdahale için hazırlık mı?" sorusuna karşılık, Türkiye'nin böyle bir planı olmadığını vurguladı. Türkiye'nin uluslararası hukuka saygılı olduğunun altını çizen Başbakan, “Ancak bize bir saldırı olursa karşılığını veririz" dedi.



MÜLTECİLERE HARCANACAK

Davutoğlu, son dönemde Türkiye'nin çabaları ile Avrupa'ya yönelik sığınmacı sayısında azalma olduğunu belirtti. Türkiye ve AB'nin önlemleri sayesinde sığınmacı sayısının günlük 3 binden bir kaç yüze gerilediğini söyledi. Davutoğlu, AB'nin mülteci krizi nedeniyle yapacağı 3 milyar avroluk maddi yardımın henüz Türkiye'ye aktarılmadığını da açıkladı.



25 MİLYAR DOLAR

Davutoğlu, bu paranın Suriye'den gelen mültecilere harcanacağını söyledi. Başbakan, şu ana kadar Türkiye'nin sığınmacılar için 25 milyar dolar harcadığını söyledi. Bir soru üzerine basının özgür olduğunu örneklerle anlatan Davutoğlu, Türkiye'nin düşünce özgürlüğüne saygı duyduğunu belirtti.



#​Başbakan Ahmet Davutoğlu
#nato
#rusya
8 yıl önce