|

O Tuğamiral'in rütbelerini Gülen takmış

FETÖ'nün eski Colorado imamı H.P, darbe soruşturması kapsamında tutuklanan eski Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanı Tuğamiral Murat Şirzai'nin yüzbaşı olduğu dönemdeki rütbesini bizzat Fetullah Gülen'in taktığını söyledi. Gülen'in ana düşüncesinin 'Bütün faaliyetler kapansa bile TSK'ya yapılanmasına zarar gelmemeli' olduğunu söyleyen H.P, örgüt üyelerinin alkol almaya tabletle başladıklarını anlattı.

Yeni Şafak
04:00 - 25/10/2016 Salı
Güncelleme: 12:27 - 25/10/2016 Salı
Yeni Şafak

FETÖ'nün hain 15 Temmuz darbe girişimine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen soruşturmada, örgütün bir dönem ABD'nin Colorado imamlığını yapan isim olan H.P de ifade verdi. Eski Colorado imamı verdiği ayrıntılı ifade ile darbe girişimi sırasında gizlenen kripto üyelerinin isimlerini deşifre ederken, örgüt ve örgüt lideri Fetullah Gülen'le ilgili önemli bilgiler paylaştı. Savcılık verilen kripto isimlerin tespit edilmesinden sonra son olarak 10 kripto Albay tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 90'lı yıllarda örgütün İstanbul sorumluluğunu yaptığını söyleyen H.P, örgütün ana hedefinin harp okullarına öğrenci yerleştirmek olduğunu belirtti.



TUĞAMİRAL GÜLEN'E RÜTBE TAKTIRMIŞ


Darbe girişimine katıldığı belirlenen ve tutuklanan eski Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (DKK) İstihbarat Daire Başkanı Tuğamiral Murat Şirzai gibi FETÖ üyelerinin yüzbaşı derecesindeyken bütün rütbelerini Gülen'e getirdiğine değinen H.P, “Bir seremoni ile onun elinden bizzat yeni rütbelerini takmışlardır. ABD'ye gittiği tarihe kadar bu böyle gelişti. Gülen'in 'Binde birini bile tanımam' sözü apaçık yalandır” dedi.



“TUNCELİ'DEN BİLE 7 GENERAL ÇIKIYOR”


H.P, Fetullah Gülen'in 1989 yılında Altunizade'de bulunan FEM Dershanesi'nin 5. Katında örgüt imamlarına yaptığı bilinmeyen konuşmayı da deşifre etti. Gülen'in bu konuşmada, 'Tunceli'nin küçük bir köyünden bile 7 tane generalin çıktığı bir ülkede, ben Müslümanım diyen bir aileden askeri okullara çocuklarından en az bir tanesini girdirmeyen Allah katında mesul olur. Askeri okullara bir öğrenci girdirmek, bir okul, bir yurt yapmak gibidir. Okullar dershaneler, evler ve esnaf hizmetleri bizim görünen yüzümüzdür. Tamamı kapansa da hiçbir önemi yoktur. Yeter ki kritik birimde ki arkadaşlarımıza bir zarar gelmesin' ifadelerini kullandığını söyledi.



“BALE'DE BİLE OLMAMIZ GEREK”


Gülen'in bu fikrini başka bir toplantıda da farklı bir şekilde ifade ettiğini söyleyen H.P, Gülen'in, “Bir ülkede bale yapılan alanlara bile eleman girdiremezseniz o ülke de var olamazsınız. Yani her yerde olmazsanız hiçbir yerde olamazsınız” dediğini aktardı.



“İÇKİ İÇMEYE TABLETLE BAŞLADILAR”


Örgütün TSK içindeki üyelerinin kendilerini gizlemek için nasıl alkol aldıklarına da değinen Colorado imamı H.P şu ifadeleri kullandı: “Harp okuluna giden öğrencilere içki içmek durumunda kalınca ne yaptıklarını sordum onlar da, abilerinin kendilerine bir tablet verdiklerini bu tableti içkilerinin içine attıkları zaman alkolün özelliğini götürerek sarhoş etmediğini söylediklerini anlattılar. İlk başlarda tablet deşifre olunca ise Gülen'den alınan fetva ile bir iki kadeh içmelerine izin verildi. Daha sonra ise serbest bırakıldı.”





#FETÖ
#Darbe soruşturması
8 yıl önce