|

S-400 adımını atacağız

Rusya ile yapılan S-400 anlaşmasının ülke güvenliği ile ilgili olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiçbir ülkenin endişe duymasına gerek olmadığını vurguladı. Hava savunma füzelerini ABD’den temin edemediklerini hatırlatan Erdoğan, “Kiminle ortak üretime girersek onu tercih ederiz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 25/07/2017 Salı
Güncelleme: 02:29 - 25/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı havaalanında karşıladı. Al Sani Erdoğan’ı kendi kullandığı araçla Emirlik Divanı’na götürdü.
Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı havaalanında karşıladı. Al Sani Erdoğan’ı kendi kullandığı araçla Emirlik Divanı’na götürdü.

Körfez ülkelerini kapsayan ziyaretlerini tamamlayarak dün yurda dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanında gündemdeki konularla ilgili konuştu. ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’un “Türkiye S-400 alırsa endişe duyarız” açıklaması sorulan Erdoğan “Niye endişe verici olsun. Her ülke kendi güvenliği için belli tedbirleri almak durumundadır” dedi. Türkiye’nin ihtiyaçlarını nereden temin edebiliyorsa oradan alacağını vurgulayan Erdoğan ABD ile bir çok kez görüşmeler yaptıklarını ancak bu ülkeden temin edemedikleri için hava savunma sistemi planlamalarını S-400 üzerinde yaptıklarını söyledi.

S400 ANLAŞMASI TAMAM

Erdoğan açıklamalarında özetle şunları ifade etti: “Bununla ilgili birimlerimiz görüşmelerini karşılıklı olarak yaptılar, yapıyorlar ve adımını da atacağız. Bunun endişe verici hiçbir yanı yok. Yani farklı silahlar kullanıldığı zaman endişe vermiyor S-400 kullanıldığı zaman mı endişe veriyor? Bu nasıl bir şeydir? Patriot kullanıldığı zaman endişe vermiyor bunu kullanınca endişe veriyor. Bu tamamen karşılıklı olarak Türkiye olarak ortak üretim noktasında Türkiye olarak biz kiminle ortak üretime girersek onu tercih ederiz. Geleceğe yönelik güvenlik noktasındaki bütün simülasyonları buna göre yapıyor ve yol haritasını da buna göre belirliyoruz. Görüşmeler büyük ölçüde bitti.”

Görmez görevinin başında

(Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in görevden ayrıldığı iddiaları) Şu anda henüz böyle atılmış bir adım söz konusu değil fakat geleceğe yönelik Sayın Başkanın bu noktada farklı bir görevle devam şeklinde bir arzusu, talebi söz konusu. Bu da tabii Sayın Başbakan ile görüşmek, değerlendirmek suretiyle verilecek bir karardır ama henüz Sayın Başkan görevinin başındadır. Ne görevden alma ne istifa, böyle bir şey söz konusu değildir.”

  • Sıcak karşılama
  • Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı havaalanında karşıladı. Al Sani Erdoğan’ı kendi kullandığı araçla Emirlik Divanı’na götürdü. Erdoğan’ın ziyareti sosyal medyada da ana gündem maddesi oldu. Katarlılar Twitter’dan yaptıkları binlerce paylaşımla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Hoşgeldin’ mesajı verdi.
İsrail dünyada yalnız kalacak

(Netenyahu’nun Kudüs’teki saldırılarda haklı oldukları açıklaması) Netanyahu’nun açıklamalarının kabul edilebilir hiçbir yanı yok. Bu evrensel hukuka, insan hakları beyannamesine, inanç özgürlüğüne, bu tür uluslararası altyapısı olan tüm bildirilere, belgelere ters bir harekettir. İbadet yapmaya gidenlere orada yapılan muameleler ve bunların karşılığında da şurada bir kaç gün içerisinde şehit olanların durumunu gördük. Mescid-i Aksa tüm Müslümanların göz bebeğidir. Kutsallarımızın ayaklar altına alınmasına, sessiz ve tepkisiz kalamayız. Hepimizin bir sorumluluğu var ve bu sorumluluğun gereği yapılıyor. Birleşmiş Milletler’de, Güvenlik Konseyi’nde gündeme gelecektir. İsrail attığı bu adımlarla yanlışa gidiyor ve şunu da çok açık net söylüyorum; yalnızlığa gidiyor.

Aksa için telefon trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah’la telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Doha’dan Ankara’ya dönüşü akabinde gerçekleşen görüşmenin ana konusunu, Mescid-i Aksa’daki son gelişmeler oluşturdu. Kudüs’teki Harem-i Şerif’in tüm Müslümanlar için kutsal olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ürdün Kralı 2. Abdullah, can kayıplarına da yol açan gerilimin bir an önce son bulması için İsrail’in tepkiye yol açan kısıtlamaları kaldırması gerektiğini vurguladılar.

#Recep Tayyip Erdoğan​
#Katar
#Suudi Arabistan
#s-400
7 yıl önce