|

'S-400'lerde son aşamaya geldik'

Körfez ülkelerini kapsayan ziyaretini tamamlayarak yurda dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ile S-400 savunma füzelerine ilişkin görüşmelerin büyük ölçüde bittiğini söyledi.

Yeni Şafak
21:52 - 24/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:12 - 25/07/2017 Salı
Yeni Şafak
S-400 Füze Savunma Sistemleri
S-400 Füze Savunma Sistemleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400 füzelerinin Rusya'dan teminine ilişkin "Bu durumun kimseye endişe vermemeli. Türkiye olarak ortak üretime girebilirsek, burayı da tercih ederiz. Bu da bizim için oldukça önemli. Çünkü Türkiye artık güvenliğine dair simülasyonlarını buna göre yapıyor. Yol haritasını da buna göre yapıyoruz. Rusya ile görüşmeler de büyük ölçüde bitti" dedi.


S-400 hava savunma sistemi anlaşmasının ne zaman imzalanacağı ve ABD Genelkurmay Başkanı Dunford’un bu konuyla ilgili “Türkler henüz almadı ama alırlarsa bu endişe verici olur” açıklamasının hatırlatılması üzerine Erdoğan, “Niye endişe verici olsun? Her ülke kendi güvenliği için belli tedbirleri almak durumundadır. Bu güvenlik tedbirlerini nereden sağlarsa oraya yönelikte adımlarını atacaktır. Biz birçok kez Amerika’yla da görüşmelerimizi yaptık. Ne yazık ki bunları temin edemediğimiz için ister istemez biz S-400’ler üzerinde bir planlama yaptık ve bununla ilgili de ilgili birimlerimiz görüşmelerini karşılıklı olarak yaptılar, yapıyorlar ve adımı da atacağız. Bunun endişe verici hiçbir yanı yok. Farklı silahlar kullanıldığı zaman endişe vermiyor, S-400 kullanıldığı zaman endişe veriyor. Bu nasıl bir şeydir. Patriot kullanıldığı zaman endişe vermiyor mu? Bu kullanılınca endişe veriyor. Bu tamamen karşılıklı olarak, hele hele ortak üretim noktasında Türkiye olarak biz kiminle ortak üretime girebilirsek burayı da tercih ederiz. Bu da bizim için çok önemli. Türkiye artık geleceğine yönelik güvenlik noktasındaki bütün simülasyonlarını buna göre yapıyor. Yol haritamızı da buna göre belirliyoruz. Görüşmeler büyük ölçüde bitti” şeklinde konuştu.



#S-400
#Rusya
#Recep Tayyip Erdoğan
#Füze
7 yıl önce