|

Saadet Partisi'nin genel başkan adayı açıklandı

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu, 30 Ekim'deki kongrede Temel Karamollaoğlu'nun aday olduğunu açıkladı. Yüksek İstişare Kurulu toplanarak aldığı kararı web sitesi üzerinden resmi açıklama ile duyurdu.

Yeni Şafak
16:14 - 24/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 17:04 - 24/10/2016 Pazartesi
Diğer
1941 yılında dünyaya gelen Temel Karamollaoğlu, Refah Partisinden milletvekilliği ve belediye başkanlığı yapmıştı.
1941 yılında dünyaya gelen Temel Karamollaoğlu, Refah Partisinden milletvekilliği ve belediye başkanlığı yapmıştı.

Saadet Partisi'nin tek liste ile gireceği kurultay'da mevcut genel başkan Mustafa Kamalak aday olmayacak ve yeni genel başkan 30 Ekim 2016 tarihinde yapılacak kurultay ile Temel Karamollaoğlu olarak belirlenecek. Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu toplantısı sonrasında yapılan resmi açıklama şu şekilde:



Saadet Partimiz, "Çelikleşme" ve "Yeni Hamle" he­deflerini güden 6. Olağan Büyük Kongresini 30 Ekim 2016 tarihinde yapmayı kararlaştır­mıştır.



Cenab-ı Allah'tan bu kongremizin Türki­ye'nin ve bütün insanlığın kurtuluşuna ve­sile olmasını diliyoruz.



Bu Kongre münasebetiyle "Yüksek İsti­şare Kurulumuz":



1) 21 Ekim Cuma günü yaptığı toplantıda 6.Olağan Büyük Kongreye tek liste ile girilmesi kararını almıştı.



2) Öncelikle 5 yıldan beri partimiz genel başkanlığını yürüten Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa Kamalakbeyefendiye camiamız ve milletimiz adına teşekkür etmeyi önemli bir görev ve vecibe saymaktadır.



3) Kurulumuzca, yapılacak kongreye yeni bir genel başkan adayı ile gidilmesi uygun görülmüştür. Bu sebepten dolayı Büyük Kongremiz; yeni bir Genel Başkan, Genel İdare Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerini seçme görevini sahip olduğu yüksek şuur ve sadakatle ifa edecektir. Büyük Kongremizin men­suplarının bu görevleri milletimiz için en başarılı bir şekilde yerine geti­receğinden emin bulunuyoruz.



4) Yüksek İstişare Kurulumuz yapılan geniş istişarelerden sonra bugün yaptığı toplantıda da:



Saadet Partisi'nin en kısa zamanda en büyük parti olmasını temin için gereken bütün "Çelikleşme" ve "Yeni Hamle" çalışmalarını planlı ve programlı bir şekilde yapmak hususlarında elinden gelen gayreti göste­receği inancıyla yeni Genel Başkan olarak, Genel Baş­kan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu beyin uygun olacağını kararlaştırmıştır.



Bu kararımızı, muhterem parti mensuplarımıza ve kamuoyuna saygıyla arz ederiz.



  • Temel Karamollaoğlu kimdir?
  • 1941 yılında dünyaya gelen Temel Karamollaoğlu aslen Kahramanmaraşlıdır. Manchester Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü mezunu olan Temel Karamollaoğlu aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini tamamladı.
  • Bir süre DPT Uzmanlığı, Sanayi Bakanlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü, Müsteşar Muavinliği yapan Temel Karamollaoğlu Refah Partisi Belediye Başkanlığı döneminde yaşanan Sivas Katliamı sırasındaki tavrından dolayı yoğun eleştirilere maruz kalmış ancak hakkında hiç bir dava açılmamıştır.
  • Daha sonra ise Refah Partisinden milletvekili seçilmiş ve siyasi kariyerine devam etmiştir.
#Saadet Partisi
#Temel Karamollaoğlu
7 yıl önce