|

Safranbolu'da ahşap canlanacak

Safranbolu'da "Mobilya ve Ahşap Eşya Üretimi Teknoloji ile Canlanıyor" projesi kapsamında oluşturulan atölye, törenle hizmete açıldı. BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, "Proje, ahşap işleme alanında yetişmiş insan gücüne katkı sağlayacak" dedi.

Yeni Şafak
10:16 - 25/11/2014 Salı
Güncelleme: 08:29 - 25/11/2014 Salı
IHA

Safranbolu Belediyesi tarafından uygulanan ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenen "Mobilya ve Ahşap Eşya Üretimi Teknoloji ile Canlanıyor" projesi kapsamında Safranbolu Sanayi Sitesi'nde oluşturulan atölye, törenle hizmete açıldı. Gerçekleştirilen proje açılışına Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Proje destekçisi BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, gerçekleştirilen bu projenin çok önemli ve güzel bir proje olduğunu ifade ederek,  “Bu proje Safranbolu’da işsizlik oranında azalma sağlayacaktır. Gerçekten çok faydalı bir hizmete bugün imza atılıyor” dedi.


ATÖLYE KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRECEK

BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel ise, projenin 2014 yılı Sosyal Kalkınma ve Mali Destek programı kapsamında desteklenen bir proje olduğunu söyleyerek, “ Özellikle böyle somut çıktıları olan en iyi yatırım insana yapılan yatırımdır mantığı ile yetişmiş insan kaynağımıza destek sağlayacak projeleri desteklemek bizim temel önceliklerimizden bir tanesidir. Bu proje kapsamında da ahşap işleme alanında gerek mobilya sektöründe gerekse el sanatları çerçevesinde yetişmiş insan gücüne katkı sağlayacak bu projenin başarı ile uygulanacağından hiç şüphemiz yok. Toplamda bu projeye 173 bin TL civarında bir desteğimiz bulunmaktadır. 30 civarında da kursiyer bu projeden destek alacak. İlerleyen günlerde de inşallah istihdamları olacak. İnşallah bu proje devamı olan bir proje olacak. Safranbolulu gençlerimize güzel hizmetler sunacak” dedi.


SEKTÖR NİTELİK KAZANACAK

Geleneksel sanatları, Osmanlı mirası olan Safranbolu’da bu zanaatları da canlandırarak Safranbolu’nun ismine yakışan bir üretim sistemini kurmayı hedeflediklerini analtan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da, “Bunun yanında Safranbolu’da gerek bayanlarımızın eğitilmesi noktasında gerekse işsizlerimizin iş bulması anlamında ve mesleki bilgilerinin geliştirilmesi anlamında Halk Eğitim Merkezi ve İş Kur ile birlikte kurslar açmaktayız. Bu sene bu kurslarımıza bir yenisini daha ekledik. Bu kursumuzda ahşap sektörünü canlandıracak, ahşap sektörüne daha nitelik ve teknolojiyi katacak olan CNC kursunu açıyoruz. Kursumuzda 30 kursiyerimiz eğitim alacak. 30 kursiyerimizden 15 tanesi ilk 3 ay diğer 15 tanesi ikinci 3 ayda eğitim görecekler. Ben bu projenin Safranbolu’ya çok faydalı olacağına inanıyorum ve destek olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

#mobilya
#safranbolu
#kalifiye
9 yıl önce