|

İstanbul'da şiddetli yağış başladı

Meteoroloji'nin uyarısını yaptığı yağış başladı. İstanbul'un birçok noktasında fırtınayla birlikte sağanak yağış etkili oluyor. Yağmurun yarın akşama kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Yeni Şafak
09:52 - 16/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:11 - 16/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da etkili olan yağmur sel ve su baskınlarına neden olmuştu.
Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da etkili olan yağmur sel ve su baskınlarına neden olmuştu.

Meteoroloji'nin uyarısını yaptığı yağış başladı. İstanbul'un birçok noktasında fırtınayla birlikte sağanak yağış etkili oluyor.

Meteoroloji
’den yapılan açıklamada, kuvvetli yağış nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım ve trafikte aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarısında bulunulmuştu.
Gök gürültüsünün de eşlik edeceği sağanak, yarın da aralıklarla devam edecek. Yağışa bağlı olarak hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor.


  • Bir ayda iki kez sel oldu
  • 27 Temmuz'da İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan yağmur ve ardından dolu etkili olmuştu. Şehrin birçok noktasında sel ve su baskınları meydana gelmiş, ceviz büyüklüğünde yağan dolu nedeniyle evlerin camları kırılmış, arabalarda göçükler oluşmuştu.
  • Uzmanlar, İstanbul'da yaşanan iklim değişikliğine dikkati çekerek, aşırı sıcakların ve çok şiddetli yağmurların etkili olabileceği uyarısında bulunuyor.
  • 18 Temmuz'da ise sabah saatlerinde başlayan yağmur, son yılların en kuvvetli yağışı olarak kayıtlara geçmişti.


#İstanbul
#Yağmur
#Meteoroloji
7 yıl önce