|

Sağlık araçları yola çıktı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Merinos Parkı'nda "ilk defa" hizmete sunulan 50 "Sağlıklı Yaşam Aracı" ile 115 ambulansın dağıtım törenine katıldı.

Yeni Şafak
21:51 - 15/04/2016 Friday
Güncelleme: 00:01 - 16/04/2016 Saturday
AA

Müezzinoğlu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde (AKKM), hizmete sunulan 50 "Sağlıklı Yaşam Aracı" ile 115 ambulansın dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, acil sağlık hizmet ambulansları ile sağlıklı yaşam araçlarının vatandaşlara hayırlı hizmetlerde bulunması temennisinde bulundu.



Türkiye'nin sağlıkta sessiz devrimleri başardığını, 2002'den önce ambulanslarla ilgili birçok sıkıntılar yaşandığını belirten Müezzinoğlu, "Milleti çaresiz bırakmışlardı. Milleti namerde muhtaç edecek noktaya getirmişlerdi. O günlerde içimiz acıyordu. Bu milletin bu kadar önüne bakıyor duruma getirilmesinden rahatsız olan biri olarak hep hayıflanıyor ve üzülüyordum." diye konuştu.



Artık tablonun değiştiğini dile getiren Müezzinoğlu, milleti dert edinen, milleti merkeze alan ve onların hayallerinin önünde yürümeyi kendi siyasi sorumluluğu bilen ve bu anlamda kim, hangi yasağı koyarsa koysun yoluna devam eden siyasi lider Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Millet ne derse o olacak' dediğini ifade etti. Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Bu ülkenin artık ambulans helikopterleri, gece uçuşlu ambulans helikopterleri de bu akşam itibariyle Bursa'dan hizmete giriyor. Gecenin hangi saatinde, Bursa'nın hangi noktasında, Çanakkale'nin, adaların neresinde olursa olsun gece uçuşlu ambulans helikopterler artık bu milletin hizmetinde. Bu millete bu hizmetleri layık görmeyenler, milletten gerekli cevabı alıyor. Keşke gerekli dersi de alabilseler. Millet onlara tekrar tekrar ders veriyor ama ne yazık ki anlamıyorlar. İnşallah o dersleri alabilecekleri aklı, izanı ve vicdanı da Rabbim onlara nasip etsin. Çünkü biz onların da iyiliğini isteyen bir anlayışın mensuplarıyız."



"Araçlar, sağlıklı toplum olma özelliğimize katkı sağlayacak"

Sağlıklı yaşam araçlarının sağlık hizmetlerine yeni bir boyut kazandıracağını vurgulayan Müezzinoğlu, "3 bin 50 sağlıklı yaşam aracı hasta olmamak için yapılması gerekenler, sağlıklı beslenme, obezite nedir, nasıl diyet yapacak? Şeker hastalarının bilgilendirilmeleri, kalp rahatsızlığı, hipertansiyonu olanlar, kronik rahatsızlığı olan hastaların yanında olacak" dedi.



Müezzinoğlu, gezici sağlık araçlarının köylere, semtlere, pazar yerlerine, kalabalığın ve vatandaşın olduğu yerlere, okullara giderek, sağlıklı yaşam kültürüyle, hareketli yaşamla, sağlıklı beslenmeyle, sağlık okur yazarlığı ile ilgili vatandaşın yanında olacacağını aktardı.



Sosyal sağlığın da güçlenmesi adına organ ile kan bağışında toplumsal duyarlılığın artırılmasına ve sağlıklı bir toplum olma özelliğine araçların katkı sağlanacağını dile getiren Müezzinoğlu, "Araçların startını buradan veriyoruz. Araçlar, televizyon ekranlarıyla sizi bilgilendirecek. Aracın etrafındaki vatandaşlara her türlü sağlık bilgisini hem ekranda hem broşürlerden öğrenecek" sözlerine yer verdi.



Konuşmanın ardından Müezzinoğlu, törene katılan protokolle araçların anahtarlarını görevlilere teslim etti.



"23 Nisan'da çocuklara 65 bin bisiklet dağıtılacak"

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nın 40. Danışma Toplantısı'na da katılan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, parti olarak her zaman kendilerine oy vermeyenlerin, vermeyeceğinden emin olunan kişilerin bile öneri ve eleştirilerini değerlendirdiklerini, aldıklarını anlattı.



AK Parti'nin ortak aklı arama ve ortak hedeflere yürüme amacıyla kurulduğunu aktaran Müezzinoğlu, "Dününden ilham alan, geçmiş değerlerine sabit ayağını koyan ve geleceğe de uzanabilen bir anlayışın mensuplarıyız. Bunu bugüne kadar başarıyla götürdük ve inanıyorum ki tecrübe, birikim ve toplumla olan iletişimiz bundan sonraki süreci daha güçlü götürmemizi sağlayacak" diye konuştu.



Millete verilen sözleri yerine getirmenin gururunu yaşadıklarına işaret eden Müezzinoğlu, şöyle dedi:



"Reformlarla ilgili yasal düzenlemeler çerçevesinde, kamuoyuna deklare ettiklerimizin yüzde 65-70'ini yapabilmiş ve başarabilmiş bir siyasi iradenin mensuplarıyız. Bu milletin kaderiyle oynama anlayışıdır, terör belasını yeniden hortlatmak. Milletin kaderiyle oynamak isteyenler, milletin büyük hedeflere yürümesinden rahatsız olanlar var. 2023 hedeflerine bu milleti taşıma iradesinden rahatsız olanlar olmaya devam etsin. Ne pahasına olursa olsun milletle beraber yolculuğumuzu güçlü bir şekilde devam ettireceğiz. 2023'te bu ülkeyi ve milleti hak ettiği ve layık olduğu muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe mutlaka taşıyacağız."



Tuzaklara rağmen başarmaya devam edeceklerini vurgulayan Müezzinoğlu, "400'ü aşkın şehidimiz oldu, yüreğimiz kanıyor ama bu ülkenin her sokağında ay yıldızlı bayrağın dalgalanması için ne gerekiyorsa and içtik, bunun gereğini milletle beraber yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Önümüzdeki süreç, daha huzurlu ve daha güvenli bir süreç olacaktır. Terörle ilgili süreç, gelip geçici. Çoğu gitti, azı kaldı." ifadesinde bulundu.



Müezzinoğlu, sağlık hizmetlerinin 13-14 yıl önce hayal bile edilemeyeceğini belirterek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nda Sağlık Bakanlığı olarak çocuklara 65 bin adet bisiklet dağıtımını Türkiye genelinde gerçekleştireceklerini söyledi.



19 Mayıs'ta da bir o kadar dağıtımın gençlere yapılacağını aktaran Bakan Müezzinoğlu, "Haziran ayında 100 bin adet belediyelere dağıtacağız. Üniversitelerimize de ekim ayının ilk haftasında yaklaşık 50 bin adet dağıtacağız. Bu yıl içinde 250-300 bin adet bisiklet dağıtarak, sağlıklı yaşam kültürünün teşvikinde yeni adımlar atacağız. Önümüzdeki hafta dağıtım törenine büyükşehirlerde bakanlar ve genel başkan yardımcıları ile yapacağız." dedi.





#Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu
#Merinos Parkı
#sağlık
8 years ago
default-profile-img