|

Şahin: Dünya ibretle takip ediyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türk Hava Kuvvetlerinin Rus uçağını düşürmesi olayı ile ilgili olarak Putin'in tavrını eleştirerek “Bir ülkenin kendi sınırlarını koruma doğal hakkını kullanmasını başka yöne çekerek 'Hem suçlu, hem güçlü' pozisyonuna girmiş olmasını tüm dünya kamuoyu büyük bir ibretle takip etmektedir” dedi.

Yeni Şafak
17:18 - 27/11/2015 Cuma
Güncelleme: 17:24 - 27/11/2015 Cuma
IHA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, geçen yıl hayatını kaybeden eşi Saniye Şahin için baba ocağı Ovacık ilçesinde okutulan mevlit programına katıldı. Mevlit programında ilçe halı sahasında verilen yemek sonrası Şahin, gazetecilerin sorularını cevapladı.



“HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ POZİSYONUNDA"


Şahin, düşürülen Rus savaş uçağı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan'ın açıklamalarına katıldığını söyleyerek, “Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Putin'e buradan bir soru yöneltmek istiyorum; 'Rusya Federasyonu sınır komşusu olan bir ülkenin savaş uçakları Rusya topraklarını ihlal ederse Rusya Devleti ve Hükümeti ne yapar? Nasıl bir tepki gösterir.' Bu sorunun cevabını verirken Türkiye'nin kendi topraklarının başka bir ülkenin savaş uçakları tarafından ihlal edilmesi karşısında göstermiş olduğu tepkiyi ancak böyle anlayabilir diye düşünüyorum. Hiçbir ülke başka bir ülkenin savaş uçaklarının sınırlarını ihlal etmesine müsamahakar davranamaz. Bu konuda çokça uyarılarda bulunuldu. Bundan birkaç hafta önce yine bu ihlal sebebiyle üst düzeyde iki ülke yöneticileri arasında karşılıklı görüş teatisinde bulunuldu. Hatta Rusya tarafı birkaç hafta önce bu ihlal sebebiyle özür bile dilemişti. Bir ülkenin kendi sınırlarını koruma doğal hakkını kullanmasını başka yöne çekerek 'Hem suçlu, hem güçlü' pozisyonuna girmiş olmasını tüm dünya kamuoyu büyük bir ibretle takip etmektedir" dedi.



“HİÇ KİMSENİN CEZAEVİNDE OLMASINI ARZU ETMEYİZ"


Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın tutuklanmasını da değerlendiren Mehmet Ali Şahin, “ Doğrusu ülkemize siyasi yolla hizmet etmeye çalışan siyasetçiler olarak bizim beklentimiz ceza evlerimizin boş kalmasıdır. Hiç kimsenin cezaevinde olmasını arzu etmeyiz, hoşnutta bulunmayız. Türkiye bir hukuk devletidir. Yapılan işlem tamamen yargısal bir işlemdir. Siyasi bir karar değildir, yargının bir uygulamasıdır. Yargı süreçlerini takip etmek ve sonucuna göre değerlendirmelerde bulunmaktır. Konu siyasi değil tamamen yargısal bir konudur. Tabi hiç kimsenin tutuklanmasını cezaevinde olmasını memnuniyetle karşılamayız, hatta bundan rahatsızlık duyarız. Türkiye bir hukuk devleti. Anayasal kurumlarda görevlerini yapacaklardır. Basın mensubu arkadaşlara geçmiş olsun diyorum" diye konuştu.



Mevlit programına katılan Şahin'e, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Karabük Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, eski Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Ovacık Kaymakamı Hakan Şeker, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Ovacık Belediye Başkanı Zafer Küpler, Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin ile diğer protokol üyeleri eşlik etti.

#AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin
#Türk Hava Kuvvetleri
#Rus
#Ovacık
8 yıl önce