|

Sakallarını kesip halka karıştılar

IŞİD, son eylemlerinde taktik değiştirdi. Eskiden tek tip kıyafet giyen ve sakal bırakan IŞİD'li teröristler sakallarını kesip, kıyafetlerini değiştirdi ve sivil halkın arasına karıştı. Son dönemde profesyonel askeri gücünü kaybeden örgüt, artık savaşmıyor, doğrudan intihar saldırılarına yönelmeye başladı.

Yeni Şafak ve
03:00 - 8/05/2016 Pazar
Güncelleme: 00:28 - 8/05/2016 Pazar
Yeni Şafak

Son dönemde saldırılarında özellikle Türkiye'yi hedef alan terör örgütü IŞİD taktik değiştirdi. Bitme noktasına gelen ve varlık mücadelesine giren örgüt, profesyonel askeri kadroları çatışmalarda ölünce, cephe savaşını bırakarak hain saldırılarla yeni eylemlere başladı. Yeni yöntemleri için bomba stoğunu devreye sokan IŞİD, düşman gördüğü unsurlara intihar eylemleriyle saldırmaya başladı. Askeri gücünü kaybeden örgütün özellikle sivillerin yaşadığı yerleri hedef alan saldırılar için üç yeni taktik geliştirdi.



KİM OLDUKLARI ANLAŞILMIYOR


*Sakal kesme: IŞİD'li teröristler, basında görmeye alıştığımız tek tip kıyafetli ve sakallı eski görünümlerini terketti. Sakalını kesen örgüt üyeleri, sivil kıyafetlerle halkın arasına karıştı. Örgüt üyeleri gerek Suriye'de gerekse Türkiye'deki saldırılarını IŞİD'li terörist oldukları kestirilemeyecek militanları aracılığıyla gerçekleştirmeye başladı.



CANLI BOMBA SALDIRILARI


*İntihar saldırıları: Artık cephede savaşmayan örgüt tamamen intihar saldırıları düzenlemeye başladı. Eğitimlerle canlı bombaya çevrilen 14-15 yaş aralığındaki çocuklar, kendilerine saldırı emri verilmesini bekliyor.



*Akıllı bombalar: IŞİD muhaliflerle de cephe savaşı yapmayı bıraktı. Örgütün yeni mücadele taktiği “içeri çek ve patlat” yöntemi üzerine kurulu. Muhaliflerin IŞİD'in elindeki yerleşim yerlerine girmelerine göz yumuyorlar. Silahlı muhalif güce karşı bu kez bomba yüklü araçlı intihar saldırıları düzenliyorlar. Ağzına kadar bombayla yüklenmiş araçlar, kurşuna dayanıklı çelik levhalarla kapatılıyor. Aracın ön camında sadece şoförün dışarıyı görebileceği bir delik bırakılıyor. Bu araçları örgüt “akıllı” bomba olarak adlandırıyor. Ancak bu ifade bombanın niteliğinden değil bombayı hedefe yönlendiren şeyin “insan” olmasından kaynaklanıyor. Aracı süren intihar eylemcisi terörist, muhalif savaşçıların bulunduğu noktaya kadar aracı götürmek ve hedefte patlatıyor.


#IŞİD
#İntihar saldırıları
8 yıl önce