|

Sala okuyan müezzine palayla saldıran yakalandı

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası Fatih'te sala okunan camiyi basıp elindeki palayla din görevlisi Adem Tunaoğlu'nu yaralayan saldırgan Zeki T. yakalandı. Şüphelinin Cinayet Büro Amirliği'nde yapılan sorgusunda daha önce de gözaltına alındığı ortaya çıktı. Zeki T'nin 2013 yılında mukavemet, 2011 yılında kasten yaralama ve konut dokunulmazlığını ihlal suçundan kaydı olduğu belirlendi.

Yeni Şafak
16:18 - 25/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 17:23 - 25/07/2016 Pazartesi
DHA

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Meydanlara çıkın" çağrısı üzerine halk, meydanlara akın etmişti. Diyanet İşleri Başkanlığı da sabaha kadar sala okunması talimatı vermişti. Kocamustafapaşa Hacı Kadın Camiinde de o gece sala okunmuştu. Edinilen bilgiye göre, müezzin Adem Tunaoğlu tarafından sala okunduktan sonra kimliği henüz bilinmeyen bir vatandaş tarafından camiye içerisinde emekli polis memuru Nihat A.ya ve din görevlisi Adem Tunaoğlu'na palalı bir saldırı gerçekleştirdi. Şüpheli kişi, "Sizin devriniz bitti. Bu sala niye veriliyor?" diye bağırmıştı. Din görevlisini ve Altanı yaralayan bu kişi daha sonra kayıplara karıştı.



Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntüleri inceleyen polis, saldırganın kimliğini belirledi. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Çorlu'da düzenlediği operasyonda 45 yaşındaki Zeki T'yi gözaltına aldı.



Daha önce de gözaltına alınmış


Emniyet götürülen zanlının 2013 yılında mukavemet, 2011 yılında kasten yaralama ve konut dokunulmazlığını ihlal suçundan kaydı olduğu ortaya çıktı. Cinayet Büro Amirliği'nde sorgulanan zanlının sorgusunda "O gece ne oldu hatırlamıyorum. Kendimde değildim" dediği öğrenildi.



Zanlının Cinayet Büro Amirliği'ndeki sorgusu devam ediyor.



#Fatih
#15 Temmuz
8 yıl önce