|

Saldırıyı şiddetle kınıyoruz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, minibüste bir kadının saldırısına uğrayan başörtülü Aslıhan Y.'yi ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, "Kız çocuğumuza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 04:21 - 16/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Saldırıyı şiddetle kınıyoruz.
Saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Pendik-Kadıköy hattında çalışan bir minibüste önceki gün 'başörtülü olduğu için' saldırıya uğrayan 16 yaşındaki Fatma Dilara Aslıhan Y.'yi evinde ziyaret etti. A.A.K. isimli bir kadın tarafından 'terörist' diye yaftalanarak saldırıya uğrayan ve bir anda ülke gündemine oturan genç kızın ailesiyle yaşadığı Bostancı'daki evine gelen CHP Lideri, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Hiç kimsenin kılığından, kıyafetinden, yaşam tarzından, inancından, kimliğinden ötürü ötekileştirilmesini istemeyiz. Herkes bu ülkede özgürce yaşayabilmeli, herkes bu ülkede huzur içinde yaşayabilmeli” dedi. 20 dakika süren ziyarette, Aslıhan'ın ailesine geçmiş olsun dileklerini ilettiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Kız çocuğumuza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bir daha Türkiye'de olmamasını arzu ediyoruz” diye konuştu.





O KADIN TUTUKLANMIŞTI


Kılıçdaroğlu ziyaretin ardından, sokakta bekleyen vatandaşlarla da kısa bir süre sohbet etti. Ziyareti sırasında Kılıçdaroğlu'na CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ve partililer eşlik etti. Başörtülü genç kıza saldıran A.A.K. adlı kadın gözaltına alınmış, 'cebir ve tehdit kullanarak inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' ve 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlarından tutuklanmıştı.


#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Ataşehir
7 yıl önce