|

Samsun'da FETÖ’den tutuklanan hakime 6 yıl 3 ay hapis cezası

Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanarak meslekten ihraç edilen ve örgütün gizli haberleşme ağı "ByLock" kullandığı tespit edilen Çorum Vergi Mahkemesi hakimi Muharrem B.'ye 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Yeni Şafak
19:13 - 11/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 19:19 - 11/12/2017 Pazartesi
IHA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Samsun’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında örgütün gizli haberleşme ağı olan ByLock’u kullandığı tespit edilen ve tutuklanan eski hakim, yargılandığı mahkemece 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

FETÖ/PDY soruşturmasında örgütün gizli haberleşme ağı ByLock’u kullandığı tespit edilen ve tutuklanan, Çorum Vergi Mahkemesi hakimi iken meslekten ihraç edilen Muharrem B.’nin yargılanması sona erdi.

SEGBİS ile katıldı

Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen davanın son duruşmasında, eski hakim Muharrem B. duruşmaya tutuklu bulunduğu Bolu T Tipi Kapalı Cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile görüntülü olarak katıldı. Örgütün gizli haberleşme ağı olan ByLock’u kullandığı belirtilen sanık, "Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatimi istiyorum" dedi.

Mahkeme, Muharrem B.’yi "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Tutuklulukta kaldığı süre ve Yargıtay aşamasını göz önünde bulunduran mahkeme, sanığa yurt dışına çıkış yasağı getirerek tahliyesine karar verdi.

#Samsun
#FETÖ
6 yıl önce