|

Samsun'da hayat durma noktasına geldi

Son yılların en ağır kışını geçiren Samsun'da 2 gündür aralıksız yağan yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Şehir merkezinde kar kalınlığı 25, şehrin üst kısmında ise 50 santimi geçti. Meteorolojiden alınan bilgilere göre Samsun, 1960 yılında 76 santime kadar çıkan kar kalınlığı daha sonraki yıllarda 30'lara kadar düştü. En son 2008 yılında yoğun bir kış geçiren Samsun'da kar kalınlığı 34 santime kadar çıktı.

Yeni Şafak
12:30 - 31/01/2017 Salı
Güncelleme: 12:39 - 31/01/2017 Salı
Samsun'da kar kalınlığı 50 santimetreye kadar ulaştı.
Samsun'da kar kalınlığı 50 santimetreye kadar ulaştı.

Samsun'da kent genelinde kar yağışı nedeniyle şehir beyaza büründü. Ulaşımı da olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle tramvay seferlerinde aksama yaşandı.



Kent merkezinde trafiğe kar lastiği ve zincirsiz çıkan sürücüler yollarda zor anlar yaşadı. Yoğun kar yağışı nedeniyle karayolunda maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Samsun-Ankara karayolu, zaman zaman tedbir amacıyla kısa süreli trafiğe kapatıldı.



Ekipler, kardan kapanan yolların açılması için aralıksız çalışma yürütüyor.



Öte yandan karın keyfini, kar topu oynayıp yokuşlardan kayan çocuklar çıkardı. Okulların tatil olmasını fırsat bilen çocuklar, yanlarında getirdikleri naylon, poşet ve leğenlerle yokuştan kayarak vakit geçirdi.



Kar kalınlığı 50 santimetreyi buldu


Son yılların en ağır kışını geçiren Samsun'un şehir merkezindeki kar kalınlığı 25 cm, şehrin üst kısmında ise 50 santimi geçti. Tipi şeklinde yağan yoğun kar yağışı nedeniyle göz gözü görmezken, hayat durma noktasına geldi. Yollarda araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, karın ağırlığına dayanamayan Atatürk Parkı'ndaki bir ağaç ise kökünden sökülerek yıkıldı.




1960 yılından bu yana böylesi görülmedi


Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, Samsun'un en ağır kışlardan birini geçirdiği belirtildi. 1960 yılında 76 santime kadar çıkan kar kalınlığı daha sonraki yıllarda 30'lara kadar düştü. En son 2008 yılında yoğun bir kış geçiren Samsun'da kar kalınlığı 34 santime kadar çıktı. Geçen sene 24 santim olan kar kalınlığı, bu yıl ise son iki günde yağan yoğun kar nedeniyle şehir merkezinin yüksek kısımlarında 50 santime kadar çıktı. Samsun'da kar yağışı 2 gün daha sürecek.



Hava sıcaklıklarının çarşamba eksi 2, perşembe eksi 3, cuma eksi 1 ve cumartesi günü de 5 derece olması bekleniyor.



5 olayda 4 kişi sağ, 1 kişi yaralı kurtarıldı


Samsun afet ve acil durum raporuna göre de, AFAD tarafından 5 olaya müdahale edildiği, 4 kişinin sağ bir kişinin de yaralı olarak kurtarıldığı belirtildi. Liman Başkanlığından yapılan açıklamada ise Samsun Port Limanında saat 09.00 itibariyle sis nedeniyle görüşün azalmasından dolayı, deniz trafiğine zaman zaman ara verildiği, Yeşilyurt ve Toros İskeleleri kötü hava koşulları nedeniyle deniz trafiğine kapatıldığı belirtildi. Hava ulaşımında ise herhangi bir sıkıntı görülmediği açıklandı.




#Samsun
#Sibirya
#Kar
7 yıl önce