|

Sanatçılar halkın sesidir

15 Temmuz darbe girişimine sanatçılar da duyarsız kalmadı. Onlar da halkın yanında yer alarak o gece darbenin karşısında durdular. Girişimin birinci yıl dönümünde Hopdedik Ayhan, Özgün, Derya Uluğ, Vatan Şaşmaz, İpek Açar'dan ortak bir mesaj var: Allah bu millete bir daha böyle gece yaşatmasın!

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/07/2017 Pazar
Güncelleme: 08:12 - 16/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Sanatçılar halkın sesidir
​Sanatçılar halkın sesidir

Temmuz darbe girişimine karşı birçok sanatçı da duyarsız kalmadı. Darbe sonrası onlardan bazıları da halkla birlikte demokrasi nöbetlerine katıldı. Darbeye karşı tek yürek oldular. Meydanları boş bırakmadılar. Gerçek bir sanatçı duyarlılığıyla halkın yanında, darbenin karşısında durdular. Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde de bunu çok güzel gösterdiler. İpek Açar, Özgün, Hopdedik Ayhan, Derya Uluğ, Vatan Şaşmaz bu isimlerden yalnızca birkaçı. Sanatçılarla hem darbe akşamı neler yaptıklarını hem de o geceden sonrasını konuştuk. Hepsinin ortak bir mesajı var: Sanatçıyız, duyarsız değiliz. Allah bu millete bir daha böyle şeyler yaşatmasın!


SOKAKLARA
DÖKÜLDÜK

15 Temmuz gecesi Antalya'da olan ünlü radyo programcısı ve sunucu Hopdedik Ayhan o akşam yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Bir gün sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı önemli bir organizasyon vardı ve ben bu gecenin sunumunu yapacaktım. Antalyasporlu Eto'o'nun Afrika'daki yoksul çocuklar için geliştirdiği bir yardım projesi var. Bu proje çerçevesinde Messi, Maradona, Neymar, Arda Turan, Suarez, Xavi gibi birbirinden ünlü futbolcular Antalya'ya gelip Fatih Belediyesinin organizasyonunda top oynayacaklardı. Fakat saatler 21.00'a yaklaşırken hareketlilik başladı. Sonrasında hain girişim kendini belli edince Antalya'da sokaklara düştük. O gece ve sonraki gece Antalya'da kaldık, sokaklarda olduk. Ne zaman ki İstanbul hava ulaşımı açıldı, biz de Sabiha Gökçen Havalimanı'na indik. Sonrasında il il gezerek nöbetlere katıldım."

KONU MEMLEKETSE GERİSİ TEFERRUAT

Acılarımızın hala taze ve yürek yaktığını söyleyen Ayhan, "Aradan geçen bir yıl sonunda o geceye dair yeni görüntüler çıktıkça üzüntüm daha da artıyor. Bu girişim sayesinde öğrendik ki değişik düşüncelere sahip olsak dahi konu memleket ise farklılıklarımız o an teferruat oluyor. Bir olunca,bir bayrak etrafında toplanınca karşımızda kimse duramıyor. Keşke bu birlikteliği sadece böyle sıkıntılı anlarda değil, her daim göstersek. Yine bir yılın sonunda anladık ki bu hain girişimin arkasında başka yurt dışı güçlerde var. Şaşırdık mı tabi ki hayır. Osmanlıdan günümüze oynanan bu oyun, Çanakkale ve Kurtuluş mücadelesinde birer tokat yemişti. Bence bu oyuna sağlam bir tokat da 15 Temmuz'da attık. Atalarımızın dediği gibi. Bu coğrafya da oyun bitmez. Su uyur düşman uyumaz. Biz güçlendikçe onlar çıldıracak. Farklı yöntemlerle denemelere devam edecekler. Bir olacağız, birlik olacağız. Bu halk diri oldukça Türkiye güçlü olacak" diyor.


BİRLİKTE
ÇOK GÜZELİZ

15 Temmuz darbe girişimi sırasında şarkıcı Özgün Moda Deniz Kulübü'nde sahnedeydi. Pek çok komutanın katıldığı bir düğündü ve medyada da çok sık yer almıştı. Özgün o geceyi "Tatsız olaylar yaşandı orada. Bu girişim gerçekleştiğinde biz sahnedeydik ve olanlardan haberdar değildik. Bizi kulise aldılar ve 3-4 saat kadar kuliste ve dış tarafta bekledik. Tabii biz olayın nedenlerinin, ciddiyetinin ve boyutlarının çok büyük olduğunu döndükten sonra öğrendik. Köprüden dolayı eve de geçemedik ve Anadolu Yakası'nda bir arkadaşımızın evinde kaldık. O gün bizim eşimle evlilik yıldönümümüzdü. Tabii eşimle aklımıza ilk oğlumuz Ediz geldi. Annemler ile birlikteydi. Onları aradık ve iyi oldukları haberini aldık. Daha sonrasında herkes gibi hayretler içerisinde olayları izledik'' sözleriyle anlatıyor ve şu mesajı veriyor: "Bu zor süreci birlik ve beraberlikle atlatmaya çalışıyoruz. Tabii, öyle hemen sarılmıyor yaralar. Zaten unutmaya da çalışmıyoruz. Aksine unutmayarak dersler çıkarmamız gerekiyor ama şunu tüm dünyaya gösterdik ki biz birlikte çok güzeliz.''


İpek Açar: Türk halkı kahraman yüreklere sahip

15 Temmuz günü evde kızı ile birlikte olan ve darbeyi televizyondan öğrenen İpek Açar, "Öğrendikten sonra ve ondan sonraki günlerde ise halkımızla beraber demokrasi nöbetindeydik. En etkileyicileri Taksim ve Ankara'da olanlardı. Birlik ve beraberliği iliklerimize kadar hissettiğimiz hatta gözlerimizin yaşardığı birlikte şarkılar söylediğimiz harika bir atmosfer vardı. Türk halkının 15 Temmuz'da Cumhuriyet'e ve seçilmiş yönecilerine göstermiş olduğu bağlılığı ve bu yoldaki dayanışması aynı kararlılıkla son bir yıldır da sürdürmektedir. O gün yaşananlardan anladık ki Türk halkı her zaman kahraman yüreklere sahip" diyor.

Vatan Şaşmaz: Demokrasiye hep birlikte sahip çıktık

15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü şehitlerimizi şükran ve minnet ile anma ve hatırlama bilinci için çok önemli bir gün olduğunu dile getiren Vatan Şaşmaz "Millet darbecilerin ele geçirmek istedikleri kritik yerlerde yaptıkları savunma ile tarihi değiştiren bir destan yazdı" diyor. Şaşmaz, bir bütün olarak demokrasimize hep birlikte sahip çıktığımızın altını çiziyor.


Şarkıcı Derya Uluğ:
Kardeşçe yaşamayı
hak ediyoruz

"Darbe gecesi konser için Ayvalık'taydım. Bir arkadaşım arayıp darbe olduğunu söyledi. Önce duyduklarımıza inanmadık. Sonra televizyonu açınca gördük ki duyduklarımız gerçek. Korku ve endişe içindeydik. Umarım bir daha böyle olaylar yaşanmaz. Barış içinde, kardeşçe, huzurla yaşamayı fazlasıyla hak ediyor benim güzel ülkemin insanları."

#15 Temmuz
#Sanatçılar
7 yıl önce