|

Sancaktepe’ye 4 bin yataklı hastane

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayali olan şehir hastaneleri projelerinin biri de Sancaktepe’de hayata geçiriliyor. Sancaktepe’deki askeri arazinin yerine 3 milyon metrekareye sahip 4 bin yataklı şehir hastanesi kurulacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 20:56 - 16/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi Kasım ayı 2. olağan toplantısı gerçekleştirildi. Sancaktepe'deki askeri alanların Sağlık Bakanlığı'na devredilerek 'Sancaktepe Şehir Hastanesi' kurulmasına ilişkin komisyon kararı oy çokluğuyla kabul edildi.



İMAR PLANI DEĞİŞTİRİLDİ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'a müjdelediği ve 'hayalim' dediği her iki yakaya bir tane Şehir Hastanesi projesi, Asya Yakası'nda Sancaktepe'de gerçekleşiyor. İBB Meclisi'nde alınan karara göre General İsmail Hakkı Tunaboylu ve Şehit Binbaşı Bülent Bulut Kışlaları'nın 350 dönümlük imar planları 'Askeri Alan' olmaktan çıkartılarak 'Sağlık Tesis Alanı' şeklinde değiştirildi. Milli Savunma Bakanlığı'na tahsisli parseller Sağlık Bakanlığı'na devredildi. Buna göre halihazırda askeri alan olarak kullanılan kışlalar boşaltılacak.



3 MİLYON METREKARE ALANA KURULACAK


Kamu-özel sektör işbirliğiyle yapılacak şehir hastanesi yaklaşık 3 milyon metrekare alana sahip olacak. Hastane bünyesinde Genel Hastane, Kadın Doğum, Çocuk, Kardiyoloji ve KVC, Onkoloji, Ortopedik ve Nörolojik Bilimler, Psikiyatri, Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastaneleri yer alacak. Hastaneler yaklaşık 4 bin yatak kapasitesi ile bölgeye önemli bir rahatlama getirecek.



METRO HATTI İNŞA EDİLECEK


Şehir hastanesine toplu ulaşımı kolaylaştırmak için metro hattı da yapılacak. İBB tarafından yapılan Üsküdar-Ümraniye metro hattı Çekmeköy-Sarıgazi-Taşdelen'e kadar uzatılacak. Bu sayede Sancaktepe Şehir Hastanesi metro hatları, Marmaray, Metrobüs ve Şehir Hatları'yla entegre olacak.




#Sancaktepe
#Şehir hastanesi
7 yıl önce