|

Şanlıurfa'da 1 terörist yakalandı

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin, Şanlıurfa Suruç'ta hudut unsurları tarafından silahsız ve teçhizatsız olarak yakalandığını bildirdi. Kara hudutlarında sınırı yasa dışı yollardan geçmeye çalışırken, toplam 270 kişi yakalandı.

Yeni Şafak
12:15 - 6/06/2015 Cumartesi
Güncelleme: 09:16 - 6/06/2015 Cumartesi
AA

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden, önemli yurt içi olaylar ve günlük faaliyetlere ilişkin bilgi verildi.



Buna göre, dün saat 11.30'da bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, Şanlıurfa Suruç'ta hudut unsurları tarafından silahsız ve teçhizatsız olarak yakalandı. Olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı.



Sınırdan yasa dışı geçmeye çalışırken yakalananlar


Sınırlardan dün yasa dışı yollardan geçmeye çalışırken yakalanan kişiler ve ele geçirilen malzemelerle ilgili de bilgi verildi.



Yasa dışı yollardan Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 139 kişi ve Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan 12 kişi yakalandı. Ayrıca hudut hattında 5 bin 930 karton sigara, 2 adet motosiklet, 6 adet büyükbaş ve küçükbaş hayvan ele geçirildi.



Irak sınırında yasa dışı yollardan Irak'tan Türkiye'ye geçmeye çalışan 49 şahıs yakalandı.



İran sınırında ise yasa dışı yollardan İran'dan Türkiye'ye geçmeye çalışan 21 kişi ile Yunanistan sınırında da Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 49 şahsın yakalandığı ifade edildi.



Kara hudutlarında yasa dışı geçiş teşebbüsü esnasında toplam 270 kişinin yakalandığı bildirildi.



Ayrıca, Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca 166 kişinin, Jandarma Genel Komutanlığı unsurları tarafından da Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 108 kişinin yakalandığı kaydedildi.

#TSK'nın faaliyetleri
#Genelkurmay Başkanlığı
#Suriye sınır
#Sınır olayları
9 yıl önce