|

Şanlıurfa'ya havacılık merkezi kurulacak

THK, atıl durumdaki eski Şanlıurfa Havaalanı'nın, Güneydoğu Anadolu'daki gençlere yönelik havacılık etkinliklerinin düzenleneceği bir merkez haline getirilmesi için çalışma başlattı.

Yeni Şafak
18:03 - 6/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:04 - 6/02/2017 Pazartesi
AA
Kürşat Atılgan
Kürşat Atılgan

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Kürşat Atılgan, Şanlıurfa'da Güneydoğu Anadolu'daki gençlerin, havacılık faaliyetlerinde kullanabileceği bir merkez kurmayı planladıklarını bildirdi.



Atılgan, THK Şanlıurfa Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, kurumun, 92. kuruluş yılını kutlamaya hazırlandığını söyledi.



Havacılık aktivitelerine özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Atılgan, Türkiye'nin genç nüfusunu bu anlamda kurum olarak daha iyi değerlendirmek istediklerini belirtti.



Havacılığın insan hayatında büyük önem taşıdığını anlatan Atılgan, gençliği, içine düştüğü uyuşturucu ve içki gibi kötü alışkanlıklardan kurtarmak için de havacılığın önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi.



Şanlıurfa'da havacılık merkezi kurmak için girişimlere başladıklarını vurgulayan Atılgan, şunları kaydetti:



  • "Eski Şanlıurfa Havaalanı'nın THK'ya tahsis edilmesi için görüşme yaptık. Bizim, gençlere yazları eğitim verdiğimiz kamplarımız var. Her yaz 10 bin gençle değişik havacılık etkinliklerini Eskişehir ve Erzincan'da yürütüyoruz. Güneydoğu Anadolu Bölgesi için Şanlıurfa'da bir havacılık kamp alanı düşünüyoruz. Bu eski havaalanı ile ilgili hem yerel hem de devlet yöneticileriyle tekrar görüşeceğiz. İnşallah o projeyi de şekillendireceğiz. Sportif havacılık alanında birtakım kurslar açılabilir, yamaç paraşütü yapılabilir, küçük ve sportif uçakların inip kalkmasının sağlanabileceği imkanlar olabilir. Milletin devletiyle buluşması kapsamında Güneydoğu gençliğinin buraya gelerek bu tür havacılık faaliyetleriyle devletine daha bağlı hale gelmesini sağlamak istiyoruz."

THK Şube Başkanı Murat Akaltun da kentin 2 milyon nüfusu, tarihi ve medeniyetiyle bölgenin önde gelen şehri olduğunu söyledi.



Şanlıurfa'ya söz konusu merkezin yakışacağını anlatan Akaltun, desteklerinden dolayı Atılgan'a ve diğer yetkililere teşekkür etti.


#Türk Hava Kurumu
#Şanlıurfa
#Güneydoğu
7 yıl önce