|

Saraçhane şehidi Sarıkaya uğurlandı

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Saraçhane Parkı’nda darbeciler tarafından açılan ateş sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 39 gün sonra hayatını kaybeden şehit Ramazan Sarıkaya, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:40 - 24/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasını savunmak için Saraçhane'ye giden ve darbeci hainler tarafından iki kurşunla ağır yaralanan 52 yaşındaki Ramazan Sarıkaya, tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybetti.



ÇOCUKLARI ALLAH'A EMANET


39 gün yaşam mücadelesi veren ve geçirdiği ani kalp krizi sonrası şehit olan Sarıkaya için dün Fatih Camii'nde öğle namazını müteakiben cenaze töreni düzenlendi. Sarıkaya'nın Türk bayrağına sarılı cenazesi, tekbirler eşliğinde getirilerek helallik alındı, daha sonra Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi. Sarıkaya'nın babası İbrahim, eşi Zeynep, oğlu Talha ve kızları Şuheda ve Rümeysa burada taziyeleri kabul etti.



Şehidin babası İbrahim Sarıkaya, “Allah devletimize eksiklik ve noksanlık vermesin. Devletimize güç versin ve milletimize huzur versin. Milletimiz çok acı çekiyor ve bu acıyın artık milletimiz çekmesin. Geride kalan dört çocuğuna bir şey olmaz çünkü o evlatlara Allah yardım edecektir” dedi.





BEYİNLERİ YIKANMIŞ


Babasının vatanı ve milleti korumak için sokağa çıktığını kaydeden Şehit Sarıkaya'nın oğlu Talha Sarıkaya, “Vatan uğruna inşallah bizler de babam gibi şehit oluruz. Bunlar terör örgütlerinden daha tehlikeli. Bunların tamamının beyni yıkanmış. Allah bizleri onlardan korusun. Şahadet bizim tek teselli kaynağımız” ifadelerini kullandı.



FATİH CAMİİ'NDE KILINDI


Fatih Camii'nde gerçekleştirilen cenaze törenine eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Emniyet Müdürü, Mustafa Çalışkan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci katıldı.



#Ramazan Sarıkaya
#Şehit
8 yıl önce