|

Sare Davutoğlu'nun Ermeni başkanın eşini ağlatan hediyesi

Başbakan Davutoğlu, TRT'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Davutoğlu, Ermeni olaylarına bakış açısının ne olduğu sorusunu cevaplarken, Başdanışmanlığı döneminde eşi Sare Davutoğlu'nun Ermeni bir başkanın eşine ettiği hediyenin kadını duygulandırdığını anlattı.​

Yeni Şafak
21:31 - 25/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 18:32 - 25/04/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Başbakan Davutoğlu, TRT'de gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor. Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle;



"Kılıçdaroğlu'nun bir hesap problemi var. Ya matematiğinde ya da elindeki verilerde bir problem var. Sosyal yardımlar konusunda bizden çaldığı fikirler için telif hakkı istesek bunu ödeyemez. Devlet demek tedbir demektir. Vizyoner bir politika takip ediyoruz. Muhalefet tek başına iktidarı göremediği için üst aklın koalisyon önerisini konuşuyor."



"Başkanlıkla ilgili benim kanaatlerimi sürekli bir spekülasyon aracı olarak kullanılmaya çalışılıyor. Bunun üzerine tartışalım diyoruz, gözardı ediyorlar."



"Ermeni olaylarına ilişkin, ne çok düşündüğümü bir çok defa açıkladım. Savaşların ne kadar acı sonuçlar doğurduğunu çok az insan bilir. Tarihte şu veya bu gerekçeyle savaş acılarını en çok yaşayanlardan biri de biziz. Bu tek taraflı bir savaş acısı değil. "



Sare Davutoğlu'nun Ermeni başkanın eşini ağlatan hediyesi


Bakın ben Abdullah Gül'ün başdanışmanı iken bir yurtdışı ziyareti sırasında, orada yaşayan yabancı bir topluluğun başkanıyla görüşmek istedim. "Hiç görüşmeseniz daha iyi" dediler. Niye deyince Ermeni olduğunu söylediler.



"Daha iyi" dedim. demiş, eşi ile birlikte yemeğe davet ettik. Sare hanım o görüşmede, Beyefendinin eşine bir Anadolu yazması hediye etti. Kadıncağız, bizden gördüğü samimiyet karşısında ağladı.



#davutoğlu
#trt
#ermeni başkana hediye
9 yıl önce