|

Sargı bezi skandalına 12 yıl hapis

İzmir’de Harika Kanık’ın, sezaryenle yaptığı doğumda vücudunda unutulan sargı bezi yüzünden ölümüyle ilgili soruşturma tamamlandı. Doktor Ü.Ç. ile hemşire H.C. hakkında "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 6 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 30/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:34 - 30/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Anne Harika Kanık’ın dünyaya getirdiği bebeği 'Seher’e, yaşanan acı olayın ardından ‘Harika’ adı da verildi.
Anne Harika Kanık’ın dünyaya getirdiği bebeği 'Seher’e, yaşanan acı olayın ardından ‘Harika’ adı da verildi.

İzmir'de öldüren sargı bezi skandalında kusurlu bulunan doktor ve hemşire hakkında toplam 12 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Buca'da oturan 22 yaşındaki Harika Kanık, 13 Nisan 2016 tarihinde özel özel bir hastanede doğum yaptı. Sezaryenle gerçekleşen doğumun ardından anne rahatsızlandı. 6 ay boyunca ağrıları daha da artan Harika Kanık, doğumu gerçekleştiren kadın doğum doktoru Ü.Ç. tarafından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Burada genç kadının kanında yüksek oranda iltihap tespit edildi. İltihabın azalmaması üzerine anne ameliyata alındı.



SEZARYENDE UNUTULMUŞ


Genç kadının rahminde sargı bezi unutulduğu ortaya çıktı. Bir saat sürmesi öngörülen ameliyat tam 6 saat sürdü. Kanık'ın rahminin tamamı ile idrar kesesinin bir bölümü alındı. Harika Kanık, vücuduna yayılan iltihabın organlarına verdiği tahribat nedeniyle operasyondan 8 gün sonra hayatını kaybetti.



ADLİ TIP KUSURLU BULDU


Ailesi sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu, İzmir 5. Tüketici Mahkemesi'nde 330 bin lira manevi tazminat istemiyle dava açtı. Annenin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için alınan numuneler İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Adli Tıp Birinci İhtisas Kurulu, doğumu yaptıran Doktor Ü.Ç. ile malzeme sayımından sorumlu olan ameliyathane hemşiresi H.C.'yi kusurlu buldu. Elde edilen delillerin ardından savcı, Doktor Ü.Ç. ile hemşire H.C. hakkında “taksirle ölüme neden olmak” suçundan 6 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açtı.


#İzmir
#Harika Kanık
#Sezaryen
#Sargı bezi
7 yıl önce