|

Şartları açıkladı

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, çözüm sürecinde şu anda bir durgunluk olduğunu ancak terör unsurlarının yurtdışına çıkması ve silah bırakması gibi durumlarda sürecin devam edebileceğini söyledi.

Yeni Şafak
12:11 - 31/07/2015 Cuma
Güncelleme: 12:31 - 31/07/2015 Cuma
Diğer

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay yıllarca Türkiye normalleş

mesi için uğraşıldığını belirtti. Tekrar şehit cenazelerini geldiği günlerin yaşandığını söyleyen Atalay çözüm sürecinde şu anda bir durgunluk olduğunu ancak terör unsurlarının yurtdışına çıkması ve silah bırakması gibi durumlarda sürecin devam edebileceğini belirtti.

Atalay, NTV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.



Son bir yıl içinde bölgede terör unsularının hareketleri arttığını söyleyen Atalay "Belki can kaybı olmasa bölgede görünmez baskıları tehditleri vesaire sonunda bu noktaya gelmiş oldu. Bir de IŞİD olayı var. IŞİD-PKK ve DHKP-C bu üçünü birlikte almak gerekiyor. DHKP-C de kiralık terör örgütü gibi. IŞİD bölgemiz için bela bir kuruluş İslam imajını da çok lekeledi. Türkiye'nin sınırında bu olup bitiyor son Suruç olayı bizim sabrımızı artık çok taşırmış oldu" dedi.



"Erdoğan bu ülkede onların rahat siyaset yapmasını sağlayan birisidir
"


Çözüm süreci bundan sonra devam edebilecek mi yoksa bitti mi sorusuna Atalay " Her ülke bu sorunları çözmek için daime teşebbüsler geliştirir. Şu anda bir durgunluk olmuştur ama yarın terör unsurlarının yurtdışına çıkması silah bırakması gibi bir iradesi ortaya çıktığında bunlar tekrar... Amacı budur. Kürt vatandaşlarımızdan en fazla oy alan partilerden birisiyiz. Bir HDP bir biz zaten bölgede... Ne riskler aldık, hain damgaları yedik. Tayyip Erdoğan ile ilgili HDP AK Parti'yi değil Tayyip Erdoğan'ı hedefe koydu. Erdoğan bu ülkede onların rahat siyaset yapmasını sağlayan birisidir" cevabını verdi.



"Türkiye partisi olduk desinler
"


Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda ise Atalay "Bu yargının bir işi...Yargı milletvekiliyle ilgili iddiayı araştırma için isim istiyor. Zaten AK Parti'li de var içinde CHP'li de... Bu konuda rahat olmak lazım. Uluslararası alanda da siyasetin önüne tek sınır konur o da şiddet. Silahın gölgesinde siyaset yapmak istiyorsa ona izin verilmez. HDP'nin yaptığı terörün gölgesinde olma. Başka bir ülkede olsa kıyamet koparırlar. Onlar yüzde 13 oyun hakkını verseler artık terör yok şiddet yok Meclis'te de güçlüyüz parlamentoda hak ve hukukumuzu savunacağız Türkiye partisi olduk desinler. Seçimden sonra iyi sınav vermediler. Onlara oy verenlerin büyük bir kısmı eminim kendilerini sorguluyordur" değerlendirmesini yaptı.



Çözüm sürecinin belirli bir takvimi içinde yapılacakların olduğunu belirten Atalay "Çözüm sürecine de eleştiri getiren şeyler oldu bölgede. Hiçbir güvenlik görevlisine bunlara dokunmayın denmedi. İstismar dediğimiz o köylerde çok fazla baskı yaptılar. Bu çok önemli terör örgütüyle yardımlaşma zaten bunu gizleyen de yok ne Kandil ne partini eş başkanları gizliyor. Böyle bir şey olamaz" dedi.



Atayal, İmralı görüşmesinin devam edip etmediği sorusuna "Her zaman olur o kurumların görüşmesi olur. Devletin görüşmesi daima olur. Kurumların görüşmesi normaldir zaten" cevabını verdi.




#Beşir Atalay
#Çözüm Süreci
#PKK
#İmralı
9 yıl önce