|

Akın İpek'in 7.040 milyar doları nereye transfer ettiği

Koza İpek Holding'e Fethullahçı Terör Örgütü'ne finans desteği sağladığı iddiasıyla operasyon düzenlendi. Akın İpek hakkında gözaltı kararı verilirken, üst düzey yöneticilerden 6 kişi de gözaltına alındı. Hakimin verdiği arama izninde İpek Grubu şirketlerinin Bahreyn, Malta ve Kıbrıs'taki banka hesaplarına 7.040 milyar dolar transfer edildiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
15:58 - 1/09/2015 Salı
Güncelleme: 18:57 - 1/09/2015 Salı
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'ne finans desteği sağladığı iddiasıyla bugün Koza İpek Holding'in 23 şirketine operasyon düzenlendi. 6 kişinin gözaltına alındığı operasyonun, yurt dışına yapılan para transferi.



Operasyonun nedeni belli oldu


Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği'nden verilen arama izninde, "İpek Grubu şirketlerinin mali tablolarında ve banka hareketlerinde ticari hayatın doğasına uygun olmayan şüpheli farklılıklar olduğu ve ticari hayatın gerekleri ile açıklanamayan kazançlar ile para hareketlerinin bulunduğunun belirtildiği, söz konusu grubun fikir ve eylem birliği içerisinde Fethullah Gülen Terör Örgütüne finansman sağlamak, söz konusu terör örgütünün mali kaynaklarını gizlemek ve yurt dışına aktarmak, sahip oldukları yazılı ve görsel medya organları vasıtasıyla örgüt propagandası yapmak amacıyla bir kısmı paravan ve şemsiye şirketler kurarak gerçeğe aykırı işlemler yapıldığı hususunda kuvvetli suç şüphelerine ulaşıldığından" ifadeleri dikkat çekti



Yurt dışı hesaplarına transfer


Bir başka önemli detay ise, İpek Grubu şirketlerinin Bahreyn, Malta ve Kıbrıs'taki kendi hesaplarına transfer ettikleri 7 milyar 040 milyon dolar paranın "şirketlerin yasal faaliyetleri neticesinde kazanılan para olup olmadığının tespiti, bu paraların hangi amaçlarla yurt dışı hesaplarına gönderildiğinin" incelenmesi.










#Koza İpek Holding
#FETÖ
#operasyon
9 yıl önce