|

Savcılarla 40 kere görüşmüş

ABD’deki kumpas davasında tutuklu olan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın avukatları, duruşmada tanık olarak dinlenen FETÖ’cü eski komiser yardımcısı Hüseyin Korkmaz’ın “çalıntı deliller sunması” ve “yanlış ifade vermesi” nedeniyle davanın hükümsüz kılınması talebinde bulundu.

Yeni Şafak ve
08:00 - 15/12/2017 Cuma
Güncelleme: 10:18 - 15/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
FETÖ’cü eski komiser yardımcısı Hüseyin Korkmaz
FETÖ’cü eski komiser yardımcısı Hüseyin Korkmaz

Korkmaz, Atilla’nın yargılandığı davanın 12. gününde tanık olarak ifade vermeye devam etti.

JÜRİYİ ZEHİRLİYOR

Savunma makamı, Korkmaz’ın tanıklığı ve savcılığın sunduğu delilllerin kabul edilemeyeceği gerekçesiyle mahkemeye itiraz dilekçesi sundu. Dilekçede Korkmaz’ın “Türkiye’de işkenceye maruz kalacağı yönündeki spekülatif ifadeleriyle” jüriyi “zehirlediğine” işaret edildi. Atilla’nın avukatlarından Todd Harrison Korkmaz’ın çapraz sorgulamasını yaptı. ABD’ye gelmeden önce 3 ülkeye gittiğini ve ABD’ye ise transit geldiğini ifade eden Korkmaz, 10 aydır ABD’de olduğunu söyledi.

GÜNDE 4 SAAT GÖRÜŞTÜK

Korkmaz tanıklığa hazırlık sürecinde savcılıkla 40’tan fazla görüşme yaptığını, bazı günler 2, bazen 4 saat, bazen de daha uzun süre bir araya geldiklerini anlattı. Yasadışı dinleme yaptığı iddialarını da reddeden Korkmaz, yürüttükleri soruşturmadaki bütün dinlemelerde 30’dan fazla mahkeme ve hakim kararı olduğunu ileri sürdü. FETÖ ile bağlantısını reddeden Korkmaz, “Cemaat mi dersiniz, terör örgütü mü dersiniz, benim o örgütle, o yapıyla hiçbir ilgim yoktur. Ben polisim.” ifadelerini kullandı. Korkmaz, “Spark” adlı uygulamada “Biz onları sürekli baskı altında tutar, kabineyi burada toplarız” mesajının hatırlatılması üzerine ise, böyle bir yazışma yapmadığını ileri sürdü.

ATİLLA TANIK OLDU

Davanın dünkü oturumunda Korkmaz’ın çapraz sorgulanması tamamlanırken, Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, tanık sıfatıyla ifade verdi. Davanın tek sanığı durumundaki Atilla, savcı yardımcılarının ve avukatlarının sorularını cevaplandırdı. Atilla’nın “kendisine yönelik suçlamaları cevaplandırmak üzere” tanık kürsüsüne çıktığı belirtildi.

  • Hakimden uyarı
  • Türkiye’de Temmuz 2014’te tutuklanarak cezaevine gönderilen Hüseyin Korkmaz Şubat 2016’da 25 Aralık’ta kumpas davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edildi. Korkmaz’ın tahliyesine o dönem mahkemede görevli üye hakim Hacı İbrahim Gözükara muhalefet şerhi yazdı. Henüz iddianamenin bile okunmadığını belirten Hakim Gözükara, bu aşamada sanığın tahliyesini gerektirebilecek dosya içerisine yeni bir delil de girmediğini kaydetmişti.
#FETÖ
#FBI
#Hüseyin Korkmaz
6 yıl önce