|

Savunma hakkına saygı duyuyoruz

Yeni Şafak
04:00 - 27/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 23:39 - 26/07/2015 Pazar
Diğer

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Alistair Baskey, “PKK'nın terörist saldırılarına karşı NATO müttefikimiz Türkiye'nin kendini savunma hakkına tamamen saygı duyuyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Baskey, Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya yönelik yaptığı hava operasyonlarına yönelik yazılı açıklama yaptı.


DİYALOG TAVSİYESİ

Terör örgütü PKK'nın Türkiye halkına karşı yaptığı saldırılara değinen Bakey, “ABD'nin terör örgütleri listesinde olan PKK, terörist eylemlerinden vazgeçerek Türkiye hükümetiyle diyalog içine girmelidir” ifadesini kullandı. Baskey, açıklamasında, “Aynı zamanda, tansiyonun azaltılması ve iki taraf da kalıcı ve sürdürülebilir bir barış için 'çözüm süreci'ne bağlı kalmayı sürdürmelidir. Şiddet, uzun vadeli güvenlik ve gelişimi açısından Türkiye vatandaşlarının yararına değildir” görüşüne yer verdi.


ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk da, PKK'nın saldırılarını kımadığını belirterek, “IŞİD'e karşı tüm partnerlerimiz ve Türkiye ile işbirliğimizi artırmayı dört gözle bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.


#ABD
#PKK
#IŞİD
9 yıl önce