|

Seçim güvenliği için seferberlik

Dün toplanan MGK'nın ana gündem maddesini terör saldırıları oluşturdu. Toplantıda, PKK, IŞİD ve Paralel Yapı'yla yürütülen mücadelenin aynı kararlılıkla sürdürülmesi kararı alındı. 1 Kasım seçimlerinde sandık güvenliğini sağlamak için alınacak önlemler de Kurul'un bilgisine sunuldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/09/2015 Perşembe
Güncelleme: 00:00 - 3/09/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin iç ve dış güvenliğine yönelik tehditler ile alınan ve alınacak tedbirlerin değerlendirildiği kaydedildi. Açıklamada, "Bölücü terör örgütünün, vatandaşların ve güvenlik güçlerinin hayatlarına kasteden terör eylemlerinin, yurtiçinde ve yurtdışında, demokrasi bilincine sahip, insan hak ve özgürlüklerine saygılı tüm kesimlerce lanetlenmesi memnuniyetle karşılanmış ve terörle mücadele konusunda uluslararası kamuoyu ile yakın işbirliği yapılması gerektiği mütalaa edilmiştir" ifadesine yer verildi.



SEÇİM HUZUR İÇİNDE YAPILACAK


1 Kasım'da yapılacak seçimlere ilişkin sandık güvenliği boyutu da ele alınan toplantıda, genel seçimlerinin huzur ve güven ortamı içinde gerçekleşmesi ve halkın iradesinin her türlü baskıdan uzak bir şekilde özgürce sandığa yansıması için alınacak tedbirler hakkında Kurul'a bilgi sunuldu. Suriye'de yaşanan gelişmelerin etraflıca değerlendirildiği ifade edilen MGK açıklamasında, şunlar kaydedildi: "Suriye'nin barış ve huzur ortamına kavuşması hususunda, DEAŞ'a karşı uluslararası koalisyon güçleriyle birlikte hareket dahil, kararlı istek ve duruşumuzun sürdürüleceği teyit edilmiştir."



AVRUPA'NIN TUTUMU ÜZÜNTÜ VERİCİ


Irak ve Suriye'de konumlanan DEAŞ ve diğer terör örgütleriyle mücadelenin aynı kararlılıkla yürütüleceği vurgulanan açıklamada; Suriye sınırları içerisinde hayata geçirilecek 'terör örgütlerinden arındırılmış bölge' uygulamasının Suriye halkının hayat hakkının muhafazasında önemli bir rol oynayacağı ifade edildi.


Açıklamada mülteci sorunuyla ilgili şunlar belirtildi: “Avrupa ülkelerinin, Türkiye'nin yılardır dirayetle yönettiği mülteci akınına karşı ortaya koyduğu kaygı verici tutum üzüntüyle karşılanmış, bu meseleye temel insan hakları kapsamında yaklaşılması gerektiği değerlendirilmiştir.”



PARALEL İLE MÜCADELEYE DEVAM


Paralel Devlet Yapılanması'yla yurtiçinde ve yurtdışında, illegal ekonomik boyutu da dahil olmak üzere sürdürülmekte olan mücadelenin kararlılıkla devam ettirileceği belirtilen açıklamada, "Demokratik bir hukuk devleti olan ülkemizde, kanun dışı hiçbir yapılanma ve eyleme müsaade edilmeyeceği, bu tür faaliyetler son buluncaya kadar mücadeleye devam edileceği ve bu mücadelenin hukuk çerçevesinde yürütüleceği ifade edilmiştir" denildi.


#Milli Güvenlik Kurulu
#seçim hükümeti
#Paralel Devlet Yapılanması
9 yıl önce