|

Sedat Laçiner gözaltına alındı

Çanakkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında aralarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin (ÇOMÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'in de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
09:44 - 26/12/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:29 - 26/12/2015 Cumartesi
AA

Çanakkale merkezli 10 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınanların sayısı 28'e yükseldi.



"FETÖ/PDY örgütü yöneticisi ve üyesi olmak, silahlı örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, teröre finansman sağlamak, resmi belgede sahtecilik, yardım toplama ve Dernekler Kanunu'na muhalefet" suçlarına ilişkin soruşturma kapsamında Çanakkale'nin yanı sıra İstanbul, Bursa, Aydın, İzmir, Balıkesir, Kayseri, Antalya, Konya ve Ordu'da operasyon gerçekleştirildi.



Operasyonlarda eski Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneğinin (ÇAGİAD) eski başkanları, emekli öğretmen, doktor, avukat, iş adamı ve üniversite öğrencilerinin de aralarında bulunduğu 28 şüpheli gözaltına alındı.



Operasyon kapsamında 18 şüphelinin arandığı öğrenildi.








#Çanakkale
#Fetullahçı Terör Örgütü
#sedat laçiner
8 yıl önce