|

Sehi ormanlarında PKK'ya dev operasyon

Türk Silahlı Kuvvetleri, Bitlis Sehi ormanları bölgesinde düzenlenen operasyonda PKK'ya ait farklı noktalarda muhtelif yaşam alanları, sığınaklar, yaşam malzemeleri, 6 adet basma düzenekli el yapımı patlayıcı ve 9 adet Anti Personel Mayın bulunarak imha edildiğini açıkladı.

Yeni Şafak
14:56 - 23/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 15:16 - 23/11/2016 Çarşamba
Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar devam ediyor.
Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar devam ediyor.

Bitlis ve Erzurum'da düzenlenen terör operasyonlarında, çok sayıda silah ve mühimmat bulundu.



Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığı ve 10'uncu Komando Tugay Komutanlığı tarafından, "Şehit Jandarma Üsteğmen Ömer Bozkurt Operasyonu" kapsamında, Bitlis kırsalındaki Sehi ormanları bölgesinde 15-18 Kasım tarihlerinde arazi arama ve tarama faaliyeti yürütüldü.



Operasyonda, farklı noktalarda muhtelif yaşam alanları ve sığınaklar tespit edildi, yaşam malzemeleri ele geçirildi. Basma düzenekli 6 el yapımı patlayıcı ve 9 anti personel mayını imha edildi.




Çok sayıda silah ve mühimmat bulundu


Erzurum'un Karayazı ve Güllü mahallelerinde 20 Kasım'da "Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Şükrü Şahin Operasyonu" gerçekleştirildi.



Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü unsurlarınca yapılan aramalarda, 2 AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği ve buna ait 120 fişek ile 4 şarjör, bir RPG-7 roketatar ve bu silaha ait 2 mühimmat, 4 el bombası, tabanca, el telsizi, dizüstü bilgisayar, örgütsel doküman ile çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.








#Bitlis
#Sehi ormanları
#Erzurum
#PKK
7 yıl önce