|

Şehide 5 bin kişilik veda

Tunceli'de terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonda şehit olan 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Hasan Karadavut'un cenazesi, Elazığ'da düzenlenen tören ardından askeri uçakla Tokat Havaalanı'na getirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/12/2016 Cuma
Güncelleme: 22:55 - 29/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Cenazeyi burada Tokat Valisi Cevdet Can ile birlikte il protokolü, şehidin anne ve babası Kezban-Beyler Karadavut, ağabeyi Ruhi, Yavuz ile kardeşleri Sevda ve Selma Karadavut ile yüzlerce yakını karşıladı.



'AĞLAMAK YOK' UYARISI


Cenaze daha sonra törenin yapılacağı Turhal Belediyesi önündeki alana getirildi. Silah arkadaşları tarafından taşınan şehidin tabutu tören alanına konuldu. Tören boyunca metanetini koruyan ağabeyi Ruhi Karadavut, cenaze başında bekledi. Daha sonra şehidin annesi Kezban Karadavut, oturduğu bölümden kalkarak oğlunun tabutuna yöneldi. 'Yavrum' diyerek önce tabuta sarılan anne Kezban Karadavut, daha sonra oğlunun fotoğrafını öptü. Bu sırada şehidin ağabeyi Ruhi Karadavut, ağlayan yakınlarına 'ağlamak yok' uyarısında bulundu. Ayrıca Ruhi Karadavut'un 6 yaşındaki kızı Ecrin'in de amcasının tabutunu öpmesi yürekleri dağladı. Öğleleyin kılınan cenaze namazına yaklaşık 5 bin vatandaş katıldı. İl Müftüsü Ahmet Erdem tarafından kılınan cenaze namazı sonrası şehidin cenazesi ailenin yaşadığı Emek Mahallesi'nde bulunan mezarlıkta toprağa verildi.


#Tunceli
#PKK
#Hasan Karadavut
7 yıl önce