|

Şehide binler omuz verdi

Şırnak Uludere’de teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit düşen 3 asker memleketlerinde toprağa verildi. Jandarma Er Muhammed Furkan Demirel, Ankara’da Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Jandarma Astsubay Üstçavuş Şenel Ağıl Tokat’ta, Onbaşı Sinan Hamza ise Trabzon’da defnedildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 04:53 - 29/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Şehide binler omuz verdi
Şehide binler omuz verdi

Şırnak’ın Uludere ilçesindeki saldırıda şehit olan Astsubay Şenel Ağıl (35) ile jandarma erler Muhammed Furkan Demirel (22) ve Sinan Hamza (22) için 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında tören düzenlendi. Törenin ardından şehitlerin naaşı memleketlerine uğurlandı. Jandarma Er Muhammed Furkan Demirel, Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı. Bekar olduğu öğrenilen 22 yaşındaki şehit için Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı.


BAŞBAKAN TÖRENE KATILDI

Törene şehidin annesi Aliye, babası Mahir, kardeşleri Ali ve Mert’in yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehir Er Muhammed Furkan Demirel’in cenazesi, Altındağ Karacaören Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Jandarma Onbaşı Sinan Hamza’nın cenazesi ise, Trabzon’un Araklı ilçesinde toprağa verildi. Şehit Hamza (21) için ilçedeki Merkez Eski Cami’de düzenlenen törene, annesi Ayşe, babası İsmail, babaannesi Medine Hamza ile kardeşleri ve yakınları katıldı.


BABANIN YANINDA SAF TUTU

Şehit Hamza’yı binlerce kişinin Türk bayrakları ve tekbirlerle karşıladığı törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. Şehidin ailesine ve yakınlarına taziyelerini ileten Bakan Soylu, daha sonra şehit babası İsmail Hamza’nın yanında saf tuttu.


DİLİNDEN İKİ KELİME DÖKÜLDÜ

Astsubay Şenel Ağıl’ın cenazesi de, memleketi Tokat’ın Turhal ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenazesi uçaktan indirilirken acılı baba Mustafa Ağıl, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” diyerek ağıt yaktı. Şehidin annesi Şükran ve eşi Nermin Ağıl da uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi helallik alındıktan sonra Keşikbaş Camisi’ne götürüldü. Cenaze namazı kılındıktan sonra Cumhuriyet Meydanı’na götürülen şehidin naaşı, burada düzenlenen törenin ardından Kale Mezarlığı’nda toprağa verildi.

#Binali Yıldırım
#Tören
#Şehit
7 yıl önce