|

Şehide Kürtçe ağıt

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde polis aracına yönelik saldırıda şehit düşen polis memuru Serdal Toprak Malatya Doğanşehir’de toprağa verildi. Şehit için düzenlenen cenaze töreninde ağıtlar Kürtçe yükseldi.

Yeni Şafak
04:00 - 25/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 23:16 - 24/11/2015 Salı
Yeni Şafak

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde polis aracına yönelik silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Serdal Toprak için ilk tören İl Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi. Törene, şehidin eşi Burcu Toprak, bir yaşındaki oğlu Umut, yakınları ve mesai arkadaşları ile Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dua edilmesinin ardından şehit Toprak'ın naaşı, omuzlarda cenaze aracına taşındı. Şehidin cenazesi, daha sonra havayoluyla memleketi Malatya'ya uğurlandı.





DOĞANŞEHİR'DE TOPRAĞA VERİLDİ




Toprak'ın cenazesi, Şanlıurfa'daki törenin ardından Doğanşehir ilçesi Karşıyaka Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Baba Bekir, anne Zahide, eşi Burcu ve yakınları, şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Burada şehidin yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı. Helallik alınmasının ardından Çarşı camisine götürülen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzlarında katafalka konuldu. Şehidin naaşı, burada kılınan namaz sonrasında ilçe mezarlığında toprağa verildi. Defin işleminin ardından baba Bekir Toprak'a şehidin naaşının sarılı olduğu Türk bayrağını verildi. Törene şehit yakınlarının yanı sıra, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.



17 kişi gözaltında


Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Siverek'te devriye görevindeki polis aracına uzun namlulu silahlarla yapılan saldırının ardından kent genelinde operasyon başlattı. Operasyon kapsamında, Siverek ve Viranşehir ilçelerinde 17 kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.


#Siverek
#Kürtçe ağıt
#Serdal Toprak
8 yıl önce