|

Şehide Kürtçe ağıtlarla veda

Şırnak’ta PKK’lıların saldırısı sonucu şehit olan er Bayram Kardaş’ın cenazesi, memleketi Bitlis’te toprağa verildi. Tabuta sarılarak Kürtçe ve Arapça ağıtlar yakan şehidin yakınları, PKK’ya lanet yağdırdı

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/11/2016 Wednesday
Güncelleme: 22:27 - 8/11/2016 Tuesday
Yeni Şafak

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Piyade Er Bayram Kardaş (20), son yolculuğuna ağıtlarla uğurlandı. Şehit Kardaş'ın cenazesi, dün memleketi Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Uran köyüne getirildi. Köy meydanında düzenlenen törende, şehidin yakınları, tabuta sarılarak Kürtçe ve Arapça ağıtlar yaktı. Törende konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, “Türkiye Çanakkale'de olduğu gibi dimdik ayakta. Evlatları da dedeleri gibi can veriyorlar. Vatan olmazsa ne milli şuurumuz, onurumuz, haysiyetimiz ne de namusumuz kalır” dedi. Şehidin babası Medeni Kardaş ise terhisine 29 gün kala şehit olan oğlu Bayram ile 2 gün önce konuştuğunu anlattı. Oğlunun kendisine, “Baba benim mevzimin bir tarafında doçka, diğer tarafında MG-3 var. Diğer bir tarafında ise bixi bulunuyor. Sen diğer çocuklarına bak. Bana bir şey olmaz" dediğini aktaran Kardaş, şehit babası olduğu için gurur duyduğunu ifade etti. Şehit Kardaş'ın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında defnedildi.





BİNGÖL'DEN ACI HABER


Bu arada, Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Yeniyazı köyü Kirişli mezrasında PKK'lı teröristlere güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, güvenlik korucusu Mehmet Koçdağ (28) şehit oldu.


#PKK
#Bayram Kardaş
#Bitlis
7 years ago