|

Şehide son dokunuş

Diyarbakır’ın Kulp ilçesindeki saldırıda şehit düşen uzman onbaşı Mehmet Kara, Kırşehir’de son yolculuğuna uğurlandı. Törende şehidin nişanlısı Zehra Tavus ayakta durmak zorlandı. Tavus, musalla taşındaki nişanlısının tabutuna son kez dokundu.

Yeni Şafak
04:01 - 25/08/2015 Salı
Güncelleme: 01:49 - 25/08/2015 Salı
Yeni Şafak

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde hidroelektrik santralinin güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda şehit olan uzman onbaşı Mehmet Kara, Kırşehir'de son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Kara'nın Türk bayrağına sarılı naaşı, hastaneden alınarak törenin düzenleneceği Cacabey Camisi'ne getirildi. Törene katılan protokol üyeleri, şehidin babası Metin Kara'ya taziyelerini iletti. Şehidin babası Metin ve annesi Nazlı Kara ile kız kardeşleri ile nişanlısı Zehra Tavus, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Ayakta durmakta güçlük çeken şehidin nişanlısı Zehra Tavus musalladaki Mehmet Kara'nın tabutuna son kez dokundu. Tavus'u kadın askerler teselli etmeye çalıştı.





ŞEHİDE SON GÖREV


İl Müftüsü Mehmet Şahin, cenaze namazını kıldırdıktan sonra cemaate hitaben, cenaze namazlarının bilinçli şekilde kılınması gerektiğini ve namaz sırasında gösteri yapılmasının dinen uygun olmadığını söyledi. Şehidin naaşı daha sonra Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği'nde toprağa verildi.


#Mehmet Kara
#şehit venzesi
#Kırşehir
9 yıl önce