|

Şehidin astsubay kardeşi: Keşke senin yerine ben olsaydım

Fırat Kalkanı harekatında şehit olan piyade uzman çavuş 26 yaşındaki Ahmet Şahin, memleketi Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde toprağa verildi. Cenazeye katılan şehidin kardeşi astsubay Mahmut Şahin, "Keşke senin yerine ben olsaydım, orada ben yataydım ağabey" diyerek göz yaşı döktü.

Yeni Şafak
16:07 - 8/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 16:35 - 8/12/2016 Perşembe
DHA
Şehit yakınları cenaze töreninde gözyaşı döktü.
Şehit yakınları cenaze töreninde gözyaşı döktü.

Suriye'nin El- Bab Bölgesi'nde bombalı araçla yapılan saldırıda şehit olan piyade uzman çavuş Ahmet Şahin'in cenazesi, Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından memleketi Afyonkarahisar'a gönderildi.



Şehidin cenazesi uçakla Afyonkarahisar Askeri Havalimanı'na, ardından karayoluyla Çay merkez Vakıf Mahallesi Emekliler Sokak'taki baba evine getirildi. Baba evinde kalabalıktan dolayı güçlükle ambulanstan indirilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, burada hazırlanan masaya konuldu.



Helallik alınması sırasında şehidin babası İsmail Şahin, annesi Emine Şahin, kardeşi Mahmut Şahin ve eşi Şeyma Şahin tabuta kapanarak ağladı. Kardeşi ve eşi sık sık şehidin tabutunu öperken, baba İsmail Şahin ise "Oğluma son bir kez sarılayım" diyerek tabuta kapandı.



"Keşke senin yerine ben olsaydım"


Şehidin cenazesi helallik alınmasının ardından gözyaşları arasında ambulansa konularak, tekbirler eşliğinde Çay ilçe meydanına getirildi. Meydanda yakınlarının tabuta sarılarak gözyaşı döktüğü cenazede töreninde görevliler şehidin ailesini güçlükle tabutun yanından ayrılmaya ikna etti.


Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından cenaze namazı için saf tutuldu. Bu sırada ağlayan baba İsmail Şahin'i törene katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu sarılarak teselli etmeye çalıştı.



Şehidin kardeşi astsubay Mahmut Şahin ise bu sırada, "Keşke senin yerine ben olsaydım, orada ben yataydım ağabey" diye ağladı.





  • Afyokarahisar'da son bir yılda 20'nci şehit
  • Afyonkarahisar Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun kıldırdığı cenaze namazına Bakan Eroğlu'nun yanı sıra, Afyonkarahisar milletvekilleri Ak Partili Ali Özkaya ve Hatice Özkal, Vali Aziz Yıldırım, Afyonkarahisar ve Çay protokoluyla yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Namazın ardından omuzlara alınan şehidin cenazesi, İlçe Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.
  • Piyade uzman çavuş Ahmet Şahin son 1 yıl içinde Afyonkarahisar'ın 20'nci, Çay'ın 5'inci şehidi oldu.

#Ahmet Şahin
#Afyonkarahisar
#Çay
#Mahmut Şahin
#Veysel Eroğlu
7 yıl önce