|

Şehir kadınların eliyle güzelleşiyor

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin peyzaj çalışmalarında görevli, 75 kadın, diktikleri çiçeklerle park, kavşak ve refüjleri renklendiriyor. Çiçek dikiminde çalışan Sayda Açar, “Çiçek işi sayesinde ev aldım, taksitlerini ödüyorum. Çiçekler hayatım diyebilirim. Adeta çocuklarım gibi, onları çok seviyorum” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:02 - 13/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Şehir kadınların eliyle güzelleşiyor ​
Şehir kadınların eliyle güzelleşiyor ​

Adana Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün peyzaj çalışmalarında görev alan 75 kadın, çeşitli yerlere diktikleri mevsimlik çiçeklerle kenti renklendirirken, aile bütçesine de katkı sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yaklaşık 2 milyon kişinin yaşadığı şehirde çevrenin daha güzel ve bakımlı olması için baharın gelişiyle çiçek dikim çalışmalarını yoğunlaştırdı. Erken saatlerden itibaren şehrin çeşitli noktalarına dağılan 75 kadın, adeta arı gibi çalışarak, kavşak, refüj ve parklara mevsimlik çiçek ile fidan ekiyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü peyzaj teknikeri ve kadın çalışanların ekip sorumlusu Sultan Uyduran, 75 kadın çalışanın olduğunu söyledi.

BÜTÇELERİNE KATKI SAĞLIYOR

Uyduran, “Kadınlarımız yazdan kışa, kıştan yaza geçişlerdeki bitkilerin değişimini yapıyor. Hava muhalefeti nedeniyle çabuk kaybettiğimiz bitkiler var, onların da yeniden dikilmesinde yardımcı oluyorlar. Hem şehri güzelleştiriyorlar hem de aile bütçelerine katkı sağlıyorlar” dedi. Yaklaşık 4 yıldır çiçek dikiminde çalışan 3 çocuk annesi Sayda Açar (38), gün boyu dikim ve çapa işlerini yaptıklarını, işlerinden büyük keyif aldıklarını söyledi. Açar, şöyle devam etti: “Çiçekleri dikip baktıktan sonra çok mutlu hissediyorum kendimi. Evden sabah çıkarken mutlu olarak geliyorum işime. Çiçek işi sayesinde ev aldım, taksitlerini ödüyorum. Çiçekler hayatım diyebilirim. Adeta çocuklarım gibi, onları çok seviyorum, öpüyorum, kokluyorum onlar benim her şeyim.”

Çocuk yetiştirir gibi...

İşçilerden Nimet Fakoğlu (34) işini severek ve huzur içinde yaptığını dile getirdi. Fakoğlu, "Çiçek fidanını dikerken, bir çocuğu yetiştirir- sin ya, aynı o duyguları hissediyorum. Her fidanı toprakla buluştururken sanki kendimden bir parçayı toprağa vermiş gibi hissediyorum" dedi.

#​Adana Büyükşehir Belediyesi
#Peyzaj
7 yıl önce