|

Şehir Rehberi

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/10/2016 dimanche
Güncelleme: 20:43 - 22/10/2016 samedi
Yeni Şafak

Işıklar içinde bir sergi





İstanbul Modern Sinema, “Gündüz, Işık, Gece” sergisi kapsamında, Tepta tarafından hazırlanan, tasarım ve aydınlatma odaklı bir film programına ev sahipliği yapıyor. 5-6 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek program kapsamında markalar daha yakından tanıtılacak ve belgesel niteliğindeki kısa filmlerin yanı sıra aydınlatma teması etrafında gerçekleştirilmiş farklı yönetmenlere ait deneysel çalışmalar izleyiciye sunulacak. Gösterilecek filmlerden bazıları ise şunlar: Carlo Volf tarafından hazırlanan ve kendisinin Aarhus School of Architecture'daki çalışmalarını yansıtan A Film About Light, Architecture and Health, Pieter-Rim de Kroon yönetmenliğindeki Dutch Light ve mimarlık dünyasının kült isimlerinden Louis Kahn ile ilgili belgesel Silence and Light.



12 sanatçıdan 12 söyleşi





Akasya Kültür Sanat, bu ay Adnan Çoker, Nur Koçak, Güngör Taner, Seyhun Topuz, Meriç Hızal, Halil Akdeniz, Ergin İnan, Adem Genç, Mustafa Ata, Balkan Naci İslimyeli,Bedri Baykam ve Bubi' nin yer aldığı "12 Sanatçı, 12 Söyleşi" sanat projesine ev sahipliği yapıyor. Sergide yer alacak 12 sanatçının atölyelerinde yapılan söyleşiler geçen yıl Akasya tarafından belgesel haline getirilmişti. Belgesel projesinde ünlü isimlerle kendi atölyelerinde gerçekleştirilen ellişer dakikalık söyleşiler kitap haline getirilmişti. 29 Ekim tarihine kadar açık olacak sergi, Salı ve Pazar günleri saat 12.00- 20.00 arasında ücretsiz olarak görülebilecek.



Bir kadının hüzünlendiren hikayesi





“Yolculuğum” adlı oyun, kilolarıyla başı dertte olanlara dokunacak sımsıcak bir hikaye sunuyor. Murat İpek tarafından oyunlaştırılan ve Çiçek Dilligil'in yönetmen koltuğunda oturduğu oyunda, 166 kilodan 88 kiloya inen tiyatrocu Ethel Mulinas'ın geçirdiği tüp mide ameliyatı sonrası yoğun bakımda yazdığı hikayesi ele alınıyor. Dün prömiyeri gerçekleşen oyun, 26 Ekim'de İzmir Karşı Sanat Merkezi'nde, 31 Ekim'de İstanbul'da Ezop Sahne'de sanatseverlerle buluşacak. Oyun, izleyiciye bir kadının güldüren, müzikleriyle keyiflendiren, duygusuyla hüzünlendiren hikayesini aktaracak.



Gece gezmesine ne dersiniz?





İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Caz Festivali'nin en genç etkinliği “Gece Gezmesi”ne sayılı günler kaldı. Vodafone FreeZone'un desteği ile gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında 26 Ekim Çarşamba akşamı müzikseverler Kadıköy, Moda, Yeldeğirmeni rotasında yer alan çeşitli konser mekanlarında bir araya gelecek. Kadıköy'ün farklı kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan tam 11 mekanında gerçekleşecek “Gece Gezmesi”nde izleyiciler 23 farklı konserden dilediklerini seçebilecek.



Müzikal şölene hazır olun





Müziğin farklı türlerini sentezleyen, yüzyılları aşıp günümüze kadar gelen müzikal tiyatro şovu "Belcanto the Lucıano Pavarotti Heritage" 17 ve 18 Aralık tarihlerinde Volkswagen Arena'da sahne alacak. İzleyiciyi etkileyici bir serüvene çıkaran müzikal; 12 şarkıcı, 7 müzisyen ve 7 dansçı tarafından sergilenecek. Müzikalde Belcanto'nun tarihine damga vuran "Rönesans'tan Barok'a Belcanto","18.yy' dan İtalyan ve Avrupa güldürücü operası", "Giuseppe Verdi", "Giacomo Pucini", "Neapolitan şarkısı" ve "Dünyadan Belcanto" olmak üzere altı ana tema sahnelenecek.



Lokmna Hekim tiyatro sahnesinde





Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 2016-2017 tiyatro sezonunu açtı. Bu yıl, geçmiş yıllarda sahnelenmiş oyunlara dört yeni oyun daha ekleyerek sezonu açan Şehir Tiyatroları, Çukurova bölgesinde dilden dile anlatılarak bugünlere gelmiş bilindik bir efsaneyi tiyatro sahnelerine taşıyor: “Lokman Hekim ve Şahmeran Efsanesi.” Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro/Oyunculuk Ana Sanat Dalı öğretim elemanlarından Turgut Bağır'ın yazıp yönettiği oyun, Adanalıları bekliyor.



Bir dünya kukla İstanbul'da





Dünyanın en renkli ve başarılı kukla oyunlarını her yıl İstanbul'da bir araya getiren Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, 30 Ekim'e kadar sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. İstanbul Karagöz Kukla Vakfı tarafından organize edilen festival, Unesco kültür mirasi tasiyicisi Karagöz sanatçısı Cengiz Özek'in sanat yönetmenliğinde çok önemli gruplara ev sahipliği yapıyor. Bu yıl festivalde 11 ülkeden dünya starı 20 grup yer alıyor. Sizlerde bu şahane görsel şovları kaçırmamak için 19. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali'nin internet sitesindeki programa göz atabilirsiniz.



Tom Cruise yeniden beyaz perdede





Kendine özgü adalet anlayışı olan Jack Reacher (Tom Cruise) merakla beklenen devam filmi Jack Reacher: Asla Geri Dönme ile yeniden sinemaya geliyor. Bu hafta vizyona giren filmin konusu ise şöyle: Binbaşı Susan Turner (Cobie Smulders), Reacher'ın eski soruşturma biriminin başındaki isimdir ve vatana ihanetten tutuklanmıştır. Susan'ın masum olduğuna inanan Reacher, onu hapishaneden çıkarmalı ve isimlerini temize çıkararak hayatlarını kurtarmak için büyük bir hükümet komplosunun ardındaki gerçeği ortaya koymalıdır.



15 Temmuz'u çizimleriyle anlattı





Darbe gecesi yaşananları "Yaşandı tüm bunlar" kitabındaki çizimleriyle anlatan sanatçı Şafak Tavkul, okurlarına o anları bir kez daha yaşatıyor. Edam Yayınları tarafından raflardaki yerini alan kitabın önsözünde şu ifadelere yer veriliyor: 15 Temmuz gecesi milletin meclisi kendi ordusundaki hainler tarafından bombalandı. Ülkenin sokaklarında tanklarla yürüdü hainler. Keskin nişancılar yerleştirdiler sağa, sola, köprünün ayağına.“Darbe var” dediler, “Çıkamazsınız artık sokağa”. Ve bir teyze terlikleriyle fırladı dışarıya. Bir delikanlı motosikletini ölümüne sürdü tankın üstüne. Minarelerden salalar okundu. Bir millet tek vücut oldu, kurtardı vatanını. O gece yaşandı daha nice kahramanlıklar...



Çocuklar satrançta yarışıyor





Türkiye Satranç Federasyonu, çocukların ve gençlerin zihinsel gelişimlerine önemli katkı yapan satranç sporunun yaygınlaşması için çalışmalarına devam ediyor. 8-10-12 yaş grubunun yer aldığı "2016 Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası"nda 66 ülkeden 700'ü aşkın sporcu yer alıyor. Turnuva kapsamında Türkiye'yi, ülkede şampiyon olmuş ya da Türkiye derecesi yapmış 9 sporcu temsil edecek. Türkiye'den 4 kız 5 erkek sporcunun yer aldığı şampiyonada her fırsatta sporcularla bir araya gelen Türkiye İş Bankası, Türkiye'de satrancın yaygınlaşması amacıyla verdiği desteği 6 yıl daha devam ettirecek. Şampiyona, 31 Ekim tarihine kadar devam edecek.





#Şehir rehberi
#Moda
#Etkinlikler
#Aktiviteler
il y a 8 ans